Obavijesti

Sport

Komentari 15

Andrijašević je 'hajdukovo dite' za koje Hajduk nema lijeka...

Andrijašević je 'hajdukovo dite' za koje Hajduk nema lijeka...
1

Duel: svaki njegov; lopte ispucane na 'ničiju zemlju' u sredini terena: svaka njegova. Trka bez prestanka, driblinzi, taktička inteligencija i nogometni instinkt iznad prosjeka. Andrijašević je zamalo i zabio

VIDEO

Potpuno zaslužena pobjede Rijeke, koja je s tri boda preskočila Hajduk u izravnom derbiju za drugo mjesto u 26. kolu Hrvatske nogometne lige u kojem je slavila 2-0. 'Bili' nisu pokazali gotovo ništa u 90 minuta, a sukladno tomu takve su im i ocjene:

Rijeka

Ivor Pandur (7) - Skoro pa totalno besposlen. Tek mu je 19 godina, ali rutinski je riješio poneki splitski ubačaj i slabašne Hajdukove pokušaje da ugroze riječki gol. 

Luka Capan (8,5) - Odličan! Rezolutan i siguran u preventivno visokim izlascima kojima je rezao probleme u korijenu, što dalje od Pandura. Na stoperu ili u vezi, Capan je jamstvo sjajno obavljenog posla.

Nino Galović (7) - Na trenutke možda malo previše elegancije na račun učinkovitosti, ali kao i kolege iz stoperskog trojca, Capan i Smolčić, iznimno siguran u rješavanju potencijalno opasnih situacija.

Hrvoje Smolčić (7) - Još jedan 19-godišnjak. I stasava u odličnog stopera. Ljevak koji čisti sve pred sobom, voli izaći visoko pa rješavati probleme prije nego što nastanu, a zna i izaći s loptom u nogama.

Momčilo Raspopović (7) - On i Halilović po desnoj su strani 50 minuta 'pošteno isterorizirali' Tahiraja, a onda i Jakoliša. Rijekin Crnogorac stajao je visoko i Hajdukov lijevi bok stalno  držao u strahu stvaranjem viška igrača i otvaranjem prostora.

Tibor Halilović (8) - Već odavno u kategoriji nezamjenjivih. Pun motiva i energije, '100 puta' ušao u završnicu iz drugog plana, prijetio Posavcu, kreirao Rijekinu igru i 'rintao' u defenzivi kad je trebalo.

od 76. Domagoj Pavičić (-) - igrao prekratko za ocjenu

Ivan Lepinjica (7) - Pokoja kriva predaja lopte, ali vrlo dobar kao klasični korektor veze ispred stoperskog trojca. Lepinjica se Hajdukovoj vezi nametnuo i snagom, i visinom i čvrstinom u duelu, bilo na tlu ili u zraku. Dragocjen 'prljavi' posao.

Alexander Gorgon (8,5) - Rožman je kapetana povukao iz napada u vezni red, a Franka ostavio bliže Čolaku u špici. I Gorgon je kao 'vanredni' lijevi vezni sa licencom za ulazak u završnicu odigrao odličnu utakmicu, a na kraju iz penala i zabio.

od 82. Stjepan Lončar (-) - igrao prekratko za ocjenu

Daniel Štefulj (7,5) - Otkad je silom prilika dobio šansu više ga nitko ne može maknuti s lijevog boka u Rijekinih 3-5-2. Još nema dovoljno rutine da, kad uđe u kazneni, protivnika natjera na prekršaj, ali tek 20-godišnji Štefulj je - Rijekino blago.

Franko Andrijašević (8) - Duel: svaki njegov; lopte ispucane na 'ničiju zemlju' u sredini terena: svaka njegova. Trka bez prestanka, driblinzi, taktička inteligencija i nogometni instinkt iznad prosjeka. Zamalo i strijelac. Hajdukovo dite za koje Hajduk nema lijeka.

od 90. Joao Escoval (-) - igrao prekratko za ocjenu

Antonio Čolak (8,5) - Probao namjestiti da i netko drugi zabije. Kad je vidio da Gorgona i Halilovića neće gol, uzeo loptu i sam zabio. Klasična čolakovska trka i 'fajt' od prve do zadnje minute i... Klasično čolakovski: strijelac. I igrač utakmice!

Hajduk

Posavec (6.5) - Dva puta ga je u prvom dijelu spašavao okvir gola, dva puta skidao je opasne šutove Štefulju i Haliloviću, u drugom dijelu i Gorgonu, Andrijaševiću, Štefulju... Za golove nije kriv, bio je danas najbolji od bijelih.

Juranović (5) - Daleko od jesenske forme koja ga je dovela pred vrata reprezentacije. U novoj koncepciji do izražaja dolaze sve njegove mane.

Barry (5) - Od njega se očekuje da osigura protok lopte iz obrane prema naprijed i kreacija, danas ni jedno ni drugo nije bilo na potrebnoj razini.

Jradi (5) - Prema onome što se vidjelo na terenu njegova uloga trebala je biti pomoć Hamzi, no ni jedna ni dugi nisu uspjeli osigurati prednost u sredini terena. Riječka vezna linija ih je 'pojela'.

Od 73. Blagajić - Premalo igrao za ocjenu

Tahiraj (5) - Mučio se s Raspopovićem i Halilovićem, curilo je stalno po njegovoj strani, no to je donekle i očekivano, nije tajna da Tahiraj pokriva poziciju koja nije njegova te da se u toj ulozi baš i ne snalazi, ma koliko se borio i pošteno odrađivao povjereni mu posao.

Od 53. Jakoliš (5) - Vidi pod Tahiraj, nešto življi, ali jednakog učinka... Jednostavno, on nije lijevi bek i nije kriv što se u toj ulozi ne snalazi.

Caktaš (5.5) - U nekim ranijim utakmicama znao je Hajduk napasti protivnički kazneni prostor sa šestoricom igrača, danas su pred Pandura stizali maksimalno trojica, a u takvom odnosu snaga Caktaš nije mogao više od prikazanoga. Trudio se, stizao i u obranu, nesretno skrivio kazneni udarac...

Kreković (5) - Danas nije bio njegov dan, no s obzirom na njegovu mladost i da je tek ušao u momčad, neke stvari mu se mogu progledati kroz prste. Njegovo vrijeme tek dolazi...

od 61. Eduok (5) - Ništa nije pokazao....

Jairo (5) - Odsječen od ostatka momčadi, premalo upotrebljivih lopti je dobio, a i onih par situacija jedna na jedna koje je imao nije uspio pretvoriti u nešto konkretnije

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...