To je to što me zanima!

ANKETA: Tko je bolji, Dončić ili Dražen u svojim godinama?

Moj sin je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca, Đorđevića i ostalih, kaže Saša Dončić, otac Luke Dončića, slovenskog wunderkinda. Slažete li se s njim?
Vidi originalni članak

Sa 16 godina debitirao je za Real Madrid, Latviji je u četvrtfinalu EuroBasketa s 18 godina, šest mjeseci i 27 dana zabio 27 koševa.

Sjajan tricaš, igra na sve tri vanjske pozicije, ima lijevi i desni ulaz i odlično barata loptom, jako dobar skakač i pristojan  obrambeni igrač, ali prije svega - rođeni vođa.

A jedan takav rodio se i 1964. godine. S nepunih 18 bio je vođa Šibenke i odlučujući igrač finalne utakmice prvenstva Jugoslavije, slavne utakmice Šibenka - Bosna.  

- Moj sin je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca, Đorđevića i ostalih. Pazite, za Dražena je nekoć radila cijela momčad, Luka nema takav status u Sloveniji ili Realu - rekao je Saša Dončić, otac slovenskog wunderkinda Luke Dončića kojeg mnogi uspoređuju s Draženom.

I jedan i drugi su s 18 godina bili vođe.  

Recimo, Dražen je s 18 godina sedam mjeseci i 25 dana utrpao 25 koševa. Dončić je jedan od najboljih igrača EuroBasketa na kojem u prosjeku zabija 15.1 koš, ima 8.3 koševa i 3.8 asistencija. Što je najbitnije, kad je gusto, on traži loptu.

Ako ćemo uspoređivati Luku i Dražena, treba gledati i na kontekst vremena, jer europska prvenstva koja su igrali Dražen i Toni bila su puno jača nego ova danas, no bez ikakve sumnje, Luka Dončić je u ovom trenutku najbolji mladi igrač Europe. Već je sad zvijezda Reala koji ga je uzeo kao 13-godišnjaka. Slovenci su se bojali da će ga Španjolci uzeti, nudili su mu državljanstvo, ali Luka je rekao - ne! Želim igrati za Sloveniju. I odveo ju je do finala Europskog prvenstva.

Dražen je s nepunih 18 bio vođa Šibenke, htjelo ga je pola Europe, izabrao je Cibonu, gdje je otišao nakon vojnog roka 1984. U prve dvije godine Draženove igre Cibona nije izgubila ni jednu prvenstvenu utakmicu, a tih godina igrala je s Realom, jednim od tada najjačih europskih klubova, ukupno pet utakmica i u svima je pobijedila, a Dražen je redovno trpao 40 i više koševa po utakmici. 

Nije ovo pitanje tko je bolji, Luka Dončić ili Dražen Petrović jer tu nema dileme, već tko je bio bolji u tim godinama, slovenski wunderkind ili hrvatski Mozart.

 
Idi na 24sata

Komentari 121

  • platon_1 19.09.2017.

    svaka ćast jednom i drugom, ali ovo su vanzemaljci Slavnić,Kičanović, Kukoć, Ćosić, Divac

  • platon_1 19.09.2017.

    **** Admin **** Poštovani, molimo vas isključite CAPS LOCK kao ostali korisnici na portalu. Lp

  • Drazen_u_srcu 18.09.2017.

    Kao klinac sjećam se radosti, ponosa, i uzbuđenja kad bi ga vidio na TV ... zahvalan tada bio dragom Bogu što imamo Dražena ... BIO JE NAJBOLJI OD NAJBOLJIH ... ili kako bi ameri rekli ... THE BEST FROM THE REST .... došla ta '93 donijela neopisivu tugu i žalost.."stisla" i zaledila srce ... preminuo je idol kojeg smo svi obožavali i TA- NJEGOVA košarka koju smo svi voljeli ... od onda hrvatska košarka je izgubila nešto i to NEŠTO nikad se nije vratilo .... SAMO JEDAN JE DRAŽEN ... hvala ti KAPETANE ... uvijek si u SRCU našem ... pozdrav iz Slovenije! p.s --- OVA ANKETA NEMA SMISLA ... SAMO JE JEDAN DRAŽEN PETROVIĆ - čovjek koji je otvorio put evropskim košarkašima ka NBA-u. Za Dončiča samo hvala --- mali je dobar - al Dražen je bio neka samosvoja razina --- sorry Luka činjenica:)

Komentiraj...
Vidi sve komentare