Obavijesti

Sport

Komentari 121

ANKETA: Tko je bolji, Dončić ili Dražen u svojim godinama?

ANKETA: Tko je bolji, Dončić ili Dražen u svojim godinama?
1

Moj sin je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca, Đorđevića i ostalih, kaže Saša Dončić, otac Luke Dončića, slovenskog wunderkinda. Slažete li se s njim?

VIDEO

Sa 16 godina debitirao je za Real Madrid, Latviji je u četvrtfinalu EuroBasketa s 18 godina, šest mjeseci i 27 dana zabio 27 koševa.

Sjajan tricaš, igra na sve tri vanjske pozicije, ima lijevi i desni ulaz i odlično barata loptom, jako dobar skakač i pristojan  obrambeni igrač, ali prije svega - rođeni vođa.

A jedan takav rodio se i 1964. godine. S nepunih 18 bio je vođa Šibenke i odlučujući igrač finalne utakmice prvenstva Jugoslavije, slavne utakmice Šibenka - Bosna.  

- Moj sin je u ovim godinama sigurno napravio više od Dražena, Kukoča, Divca, Đorđevića i ostalih. Pazite, za Dražena je nekoć radila cijela momčad, Luka nema takav status u Sloveniji ili Realu - rekao je Saša Dončić, otac slovenskog wunderkinda Luke Dončića kojeg mnogi uspoređuju s Draženom.

I jedan i drugi su s 18 godina bili vođe.  

Recimo, Dražen je s 18 godina sedam mjeseci i 25 dana utrpao 25 koševa. Dončić je jedan od najboljih igrača EuroBasketa na kojem u prosjeku zabija 15.1 koš, ima 8.3 koševa i 3.8 asistencija. Što je najbitnije, kad je gusto, on traži loptu.

Ako ćemo uspoređivati Luku i Dražena, treba gledati i na kontekst vremena, jer europska prvenstva koja su igrali Dražen i Toni bila su puno jača nego ova danas, no bez ikakve sumnje, Luka Dončić je u ovom trenutku najbolji mladi igrač Europe. Već je sad zvijezda Reala koji ga je uzeo kao 13-godišnjaka. Slovenci su se bojali da će ga Španjolci uzeti, nudili su mu državljanstvo, ali Luka je rekao - ne! Želim igrati za Sloveniju. I odveo ju je do finala Europskog prvenstva.

Dražen je s nepunih 18 bio vođa Šibenke, htjelo ga je pola Europe, izabrao je Cibonu, gdje je otišao nakon vojnog roka 1984. U prve dvije godine Draženove igre Cibona nije izgubila ni jednu prvenstvenu utakmicu, a tih godina igrala je s Realom, jednim od tada najjačih europskih klubova, ukupno pet utakmica i u svima je pobijedila, a Dražen je redovno trpao 40 i više koševa po utakmici. 

Nije ovo pitanje tko je bolji, Luka Dončić ili Dražen Petrović jer tu nema dileme, već tko je bio bolji u tim godinama, slovenski wunderkind ili hrvatski Mozart.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 121
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom