To je to što me zanima!

ANKETA Treba li Dalić ostati na klupi i poslije doigravanja?

NEJASNOĆE Poslije velike pobjede u Kijevu niti Šuker niti Dalić nisu bili decidirani oko nastavka suradnje. Novi izbornik odradio je posao na pravi način, pobjednički
Vidi originalni članak

Zlatko Dalić imao je strahovito stresna zadnja tri dana. U sportskom smislu, vjerojatno i najstresnija u karijeri. Taj gol Soirija na Rujevici zaokrenuo mu je život u minuti.

Ispit karijere

Smjena Ante Čačića otvorila mu je mjesto na klupi Vatrenih i on, kako je priznao, nije dugo razmišljao. Prihvatio je ponudu koja se ne odbija i poveo ranjenu Hrvatsku na teško gostovanje u Ukrajini.

I to bez dokapetana Ćorluke, važnih igrača Brozovića, Kovačića, Kalinića i Pjace... 

Pored toga, psihološki moment sastava bio je na nezavidnom nivou i posao koji mu je došao u ruke djelovao je kao nešto što vas tjera na bijeg.

Što dalje?

- Ja sam svoje odradio, ovu utakmicu sam. Idem se sada odmoriti i onda ću vidjeti što će biti kasnije. Nema nikakvog pritiska - rekao je Dalić i tako ostavio upitnike nad svojim mandatom poslije velike pobjede.

 

Ništa određeniji nije bio ni predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je rekao da vrhuška tek mora razgovarati po tom pitanju. Što dalje, to je pitanje i za izbornika i za vodstvo.

Instantno djelovanje

Dalić je hrabro 'promiješao karte'. Krivca za gol Finske i Čačićevog miljenika Pivarića smjestio je na klupu, Vrsaljka prebacio na poziciju lijevog beka, Vidu na desnog, a na stoperske pozicije još hrabrije instalirao Mitrovića i Lovrena koji su prvi puta zajedno zaigrali.

U veznom redu također je djelovao. Ma, nemoguće da s takvim igračima naša igra djeluje jalovo kao na Rujevici. Novi izbornik neprepoznatljivog Rakitića vratio je s polušpice na srednjeg veznog, Modrića gurnuo u slobodnije koridore i dodao im za balans igre važnog Badelja.

U napadu je izabrao ono najbolje što je imao na raspolaganju: Mandžo je bio centralna špica, Kramarić desno krilo, Perišić lijevo. 

Tu logičnu postavku razbijao je neugodni Konopljanka prodorima po lijevoj strani i Dalić je reagirao u drugom poluvremenu. Mandžo je prebačen na krilnu poziciju čime su se takvi problemi eliminirali dok je u špicu stao Andrej Kramarić. 

Dvije muhe jednim udarcem - Konopljanka utihnuo, Krama zabio dva komada i odveo Hrvatsku u playoff.
 

Idi na 24sata

Komentari 91

  • samo_pozitiva 11.10.2017.

    Ma kao da je do njega... Ovima kada se igra onda je ok a tada na klupi može sjediti i baba sa pijace... a kada im se ne igra onda im ni Ancelotti ne može pomoći.

  • 10.10.2017.

    Prvo je bilo "sto ce nama taj Dalic".Sada kada je dobio vaznu utakmicu je "super trener,bolji od servisera".A za koji mjesec ce biti "Dalicu odlazi"...

  • Tide 10.10.2017.

    Nekako mi Dalić sliči na indijanskog poglavicu, Ludi Konj ili Bik Koji Sjedi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare