Obavijesti

Sport

Komentari 91

ANKETA Treba li Dalić ostati na klupi i poslije doigravanja?

ANKETA Treba li Dalić ostati na klupi i poslije doigravanja?
1

NEJASNOĆE Poslije velike pobjede u Kijevu niti Šuker niti Dalić nisu bili decidirani oko nastavka suradnje. Novi izbornik odradio je posao na pravi način, pobjednički

VIDEO

Zlatko Dalić imao je strahovito stresna zadnja tri dana. U sportskom smislu, vjerojatno i najstresnija u karijeri. Taj gol Soirija na Rujevici zaokrenuo mu je život u minuti.

Ispit karijere

Smjena Ante Čačića otvorila mu je mjesto na klupi Vatrenih i on, kako je priznao, nije dugo razmišljao. Prihvatio je ponudu koja se ne odbija i poveo ranjenu Hrvatsku na teško gostovanje u Ukrajini.

I to bez dokapetana Ćorluke, važnih igrača Brozovića, Kovačića, Kalinića i Pjace... 

Pored toga, psihološki moment sastava bio je na nezavidnom nivou i posao koji mu je došao u ruke djelovao je kao nešto što vas tjera na bijeg.

Što dalje?

- Ja sam svoje odradio, ovu utakmicu sam. Idem se sada odmoriti i onda ću vidjeti što će biti kasnije. Nema nikakvog pritiska - rekao je Dalić i tako ostavio upitnike nad svojim mandatom poslije velike pobjede.

 

Ništa određeniji nije bio ni predsjednik HNS-a Davor Šuker koji je rekao da vrhuška tek mora razgovarati po tom pitanju. Što dalje, to je pitanje i za izbornika i za vodstvo.

Instantno djelovanje

Dalić je hrabro 'promiješao karte'. Krivca za gol Finske i Čačićevog miljenika Pivarića smjestio je na klupu, Vrsaljka prebacio na poziciju lijevog beka, Vidu na desnog, a na stoperske pozicije još hrabrije instalirao Mitrovića i Lovrena koji su prvi puta zajedno zaigrali.

U veznom redu također je djelovao. Ma, nemoguće da s takvim igračima naša igra djeluje jalovo kao na Rujevici. Novi izbornik neprepoznatljivog Rakitića vratio je s polušpice na srednjeg veznog, Modrića gurnuo u slobodnije koridore i dodao im za balans igre važnog Badelja.

U napadu je izabrao ono najbolje što je imao na raspolaganju: Mandžo je bio centralna špica, Kramarić desno krilo, Perišić lijevo. 

Tu logičnu postavku razbijao je neugodni Konopljanka prodorima po lijevoj strani i Dalić je reagirao u drugom poluvremenu. Mandžo je prebačen na krilnu poziciju čime su se takvi problemi eliminirali dok je u špicu stao Andrej Kramarić. 

Dvije muhe jednim udarcem - Konopljanka utihnuo, Krama zabio dva komada i odveo Hrvatsku u playoff.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom