To je to što me zanima!

Ansu Fati Barcino je čudo! A otac mu je prosio za hranu...

Ansu i njegova obitelj iz Afrike su otišli u samoproglašenu andaluzijsku komunu. Otac Bori u Gvineji Bisao je igrao nogomet, a onda prosio za hranu u komunističkoj utopiji Marineladi
Vidi originalni članak

Ansu Fati je 17-godišnjak rođen u Gvineji Bisao. Igra za A momčad Barcelone, najmlađi je strijelac u povijesti Lige prvaka. Fati je novo Barcino - čudo od djeteta.

Fati je rođen 31. listopada 2002. Najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka postao je u utorak navečer kada je golom na San Siru izbacio Inter iz nokaut-faze. Strijelac u Ligi prvaka sa: 17 godina i 40 dana!

Dečko je iz nogometne obitelji. Otac Bori bio je nogometaš u domovini, braća Braima i Miguel također su u istom 'biznisu', ali nitko ni blizu novoj senzaciji s Nou Campa.

Nakon gola kojim je smrznuo crno-plavu Interovu planetu, na San Siru je sa Ansuom 'selfie' opalio i jedan Barcinih senatora koji Fatija paze i pomažu mu, hrvatski nogometni majstor Ivan Rakitić (31):

Kad je bio dijete Ansuova je obitelj iz Gvineje Bisao preselila u Portugal. Život je bio težak, Bori Fati u novinama je pročitao kako u Andaluziji, blizu Seville, postoji grad Marinelada - samoproglašena komunistička utopija.

Od velike ravnopravnosti tata Fati dobio je - prošenje za malo hrane po ulicama Marinelade. Stvari su krenule nabolje kad je na ulici prišao izravno gradonačelniku Juanu Manuelu Sánchezu Gordillu koji ga je zaposlio kao vozača.

SA 17 GODINA I 40 DANA Ma, čudo: Fati postao najmlađi strijelac u povijesti Lige prvaka

Ansu je imao deset godina kada je otišao u Barcinu nogometnu akademiju, La Masiju, ali prema vlastitim riječima nikada se neće osjećati nikako drukčije nego 'prije svega kao - Seviljanac'.

Zato je, premda je mogao birati između Portugala, Gvineje Bisao i Španjolske, odlučio igrati za zemlju koju osjeća kao svoj dom.

Odrekao se državljanstva Gvineje Bisao, španjolskim državljaninom postao u rujnu 2019., a u već u listopadu debitirao za U21 La Roju.

Fati igra na bočnoj polušpici ili krilnog napadača, ali s obzirom na talent može na bilo koju poziciju u napadu. Prirodno je dešnjak, ali s obzirom na talent svejedno mu je kojom nogom puca, dribla ili dodaje.

Ako ima malo zdrave pameti i posluži ga zdravlje, dečko nije oklada nego jamstvo. Sigurna buduća zvijezda Barcelone i svjetskog nogometa... 17-godišnji Ansu Fati!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 8

  • INCEL 11.12.2019.

    *Marinaleda novinaru. Šta je marinelada neki namaz za kruh?

  • Baine 11.12.2019.

    Zabio je par golova a već ga se proziva čudom.. Nevjerojatno kako su svi igrači u barci uvijek bili overhyped.. Igrači poput krkica su oduvijek bili smatrani novim Maradonom.. Sancho iz BvB je 10 puta bolji od fatija, Romin Zaniolo isto tako.. Ali uopće se ne priča o njima zbog toga što nisu iz barcelone

  • ihenacho10 11.12.2019.

    Bocna poluspica ???

Komentiraj...
Vidi sve komentare