To je to što me zanima!

Anthony Davis zatražio trade, želi otići u Lakerse ili Boston...

U narednim tjednima trebalo bi doći do još jedne zvučne promjene u klubovima NBA lige. Najbolji igrač Pelicansa Anthony Davis ustrajan je u namjeri da karijeru nastavi u nekom drugom klubu
Vidi originalni članak

AD je odlučio, ne želi više nositi Pelikane na leđima, a volio bi ići i u lov na prstenje. Najbolji igrač New Orleans Pelicansa i jedan od najboljih visokih igrača današnjice Anthony Davis rekao je svojem klubu kako nema namjeru produžiti ugovor s njima, već želi biti tradean u neku drugu momčad.

Ugovor s Pelicansima Davisu traje do 2020. godine, a na kraju ove sezone otvara mu se mogućnost potpisivanja tzv. supermax ugovora s kojim bi u New Orleansu zaradio 240 milijuna eura. Takav mu ugovor može ponuditi samo trenutni klub, ali Davis ne želi raspravljati o tome. 

.- Anthony želi trade u momčad s kojom može konkurirati za titulu i pobjeđivati u kontinuitetu. Prema klubu želi biti pošten i jasan te ih je na vrijeme obavijestio o svojim namjerama. To je u interesu igrača i kluba - rekao je Rich Paul, agent Anthonyja Davisa koji također pod svojom paskom ima i LeBrona Jamesa.

Upravo se klub LeBrona Jamesa spominje kao sljedeća moguća destinacija Anthonyja Davisa. Lakersi bi u New Orleans mogli poslati nekoliko mladih igrača koji bi pojačali rotaciju Pelicansa, dok bi Davis uz LeBrona mogao odvesti klub iz Los Angelesa na višu razinu.

također, u nekim kombinacijama spominju se i Boston Celticsi, ali oni ga ne mogu dovesti prije kraja sezone zbog ugovora njihove zvijezde Kyrieja Irvinga. Naime, klubovi smiju imati jednog igrača pod ugovorom s mogućnosti supermax produljenja - to je Irving u Celticsima, kao i Davis u Pelicansima. Zato moraju pričekati do kraja sezone da Kyrie postane slobodan igrač ukoliko žele AD-a.

Zato je realan rasplet priče odlazak Davisa u Lakerse koji bi time dobili nekog tko bi ih uz LeBrona mogao odvesti daleko. U prilog tome idu i broje AD-a ove sezone - ima prosječno 29,3 koša, 13,3 skoka, 4,4 asistencije, 2,6 blokada i 1,7 osvojenih lopti. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Rezana žuja 28.01.2019.

    Ide u Chicago. Davis, Markkanen, Dunn, LaVine, Carter, Zion... Bullsi stvaraju dinastiju

  • Armin van Buuren 28.01.2019.

    Dobro bi došao Warriorsima......

  • mur95_1 28.01.2019.

    A na Kuzmi ce najvise inzistirati,nisu ni Pelicani glupi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare