To je to što me zanima!

Revolucionarni štitnik za zube Joshui broji i udarce u glavu...

Amerikanac Patrick Day preminuo je prošli tjedan nakon ozljede mozga, a prije njega se isto dogodilo  Rusu, Argentincu i Bugarinu, a revolucionarni štitnik za zube trebao bi to spriječiti...
Vidi originalni članak

Anthony Joshua nosit će revolucionaran štitnik za zube koji će uživo pratiti statistiku, odnosno brojati udarce u glavu. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Boks su posljednjih mjeseci potresle smrti boraca zbog čega profesor Mike Loosemore, liječnik britanskog boksačkog saveza, inzistira na razvijanju tehnologije u ovome sportu kako bi se možda spriječio nastavak tragičnih nesreća. 

Naime, Joshuin liječnik tvrdi da su upravo ozljede glave te koje rezultiraju smrću u boksu, a štitnik koji će nositi Joshua u uzvratnoj borbi s Andyjem Ruizom trebao bi biti prava revolucija u ovome sportu.

NAŠI BOKSAČI ŠOKIRANI Mavrović: Smrt? Znao sam o svemu razmišljati prije meča

Četiri smrti potresle su boks posljednjih mjeseci. Amerikanac Patrick Day preminuo je prošli tjedan nakon ozljede mozga, a Rus Maksim Dadašev, Argentinac Hugo Santillan i Bugarin Boris Stančov također od ljeta podlegli ozljedama iz meča.

- Čak i osobno gledajući, želim da Joshua nosi ovaj štitnik. Čekali smo ga godinama, vjerujemo da će nam pomoći, bitno je vidjeti pravi utjecaj boksa na glavu - govori Joshuin liječnik.

- Možemo otkazati meč, odmoriti borce, spriječiti smrt - tvrdi Loosemore.

- Anthony još mora potvrditi, ali se nadamo da će pristati.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • zvona1111 24.10.2019.

    Ruiz ga kvalitetno izraketirao,koliko je puta dosad rušen trebaju mu dva brojača

  • It's kišing 23.10.2019.

    A teško iz snimke preobrojat broj udaraca u glavu...

  • 23.10.2019.

    ...rekla mi žena da ja nabavim jedan...i da ga stavim prije nego dođem kasno doma...

Komentiraj...
Vidi sve komentare