To je to što me zanima!

Antu Palaversu u Manchester Cityju čeka 45 puta veća plaća

Ante Palaversa, mladi Hajdukov veznjak koji je do prije godinu dana igrao u drugoj ligi, danas potpisuje za Manchester City. Plaća bi mu trebala biti oko 140.000 eura mjesečno. U Hajduku je imao 3000 eura
Vidi originalni članak

Ante Palaversa (18) već je u Manchesteru gdje će tijekom dana nakon liječničkih pregleda potpisati za City. Klubovi su se dogovorili da Ante godinu dana ostane na posudbi u Hajduku što će splitskom klubu uz 4,5 milijuna eura donijeti još 1,5 milijuna.

POGLEDAJTE VIDEO

Od druge lige do Cityja u godinu dana

Nevjerojatan je put mladog veznjaka koji je do prije godinu dana igrao za Hajduk II na drugoligaškim travnjacima, a sad potpisuje za veliki engleski klub na čijoj je klupi Pep Guardiola i postaje jedan od najboljih Hajdukovih transfera u povijesti.

Hajduk će za transfer dobiti čistih šest milijuna eura, 4,5 milijuna od transfera i 1,5 milijuna na ime posudbe, ali to možda nije sve, jer bi dio novca splitski klub mogao dobiti i kroz razne bonuse (ako Palaversa zaigra za City, zabije i slično).

SKUPLJI I OD VLAŠIĆA?! Palaversa bi mogao biti najbolji posao u Hajdukovoj povijesti...

E, to je povišica!

Uz sve to u ugovoru navodno stoji i kako bi Hajduk imao 10 posto od budućeg transfera. Kad se to zbroji, svota od transfera mogla bi biti i preko 9 milijuna eura čime bi Palaversa postao najbolji posao u povijesti Hajduka. 

Dosadašnji rekord drži Nikola Vlašić čiji je transfer u Everton bio oko osam milijuna eura. No za razliku od tog transfera Palaversa nema u ugovoru klauzulu prema kojoj bi dio novca od transfera pripao obitelji, već kompletan iznos ide Hajduku.

Palaversa bi u Manchester Cityju imao plaću negdje u rangu Phila Phodena, 19-godišnjeg engleskog veznjaka koji mjesečno prima 140.000 eura.

Kad to usporedimo s 3000 eura mjesečno koliko je Palaversa dobivao u Hajduku, jasno je i zašto bi to bio ugovor života.

Kako drugačije nazvati 45 puta veću plaću? Naravno, tu je i neprocjenjivo iskustvo pa makar Palaversa samo trenirao s prvotimcima Cityja.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 29.01.2019.

    Bit će posudbi...

  • Kranksvester 29.01.2019.

    Znači, nagađate da bi mogao imati toliku plaću na osnovu još jednog 19 - godišnjaka.. bitno da u naslovu piše kako je to sigurna stvar.. ali dobro, navikli smo od vas na ovakvu vrstu neprofesionalizma

  • Pyro_1 29.01.2019.

    Uporno serete za Vlašića. Transfer je bio 10,5 mil od čega je Hajduku pripalo čistih 8, ostalo je išlo obitelji i omladincu iz vranjica

Komentiraj...
Vidi sve komentare