To je to što me zanima!

Arapović: Mogu i bolje. Kako? Pa da zabijem osam od osam

Miro Bilan je svih 16 koševa dao u prvom dijelu, Marko Arapović zabio 16 bez promašaja za dva, a Dario Šarić ubacio 16 i - izgubio. Cedevita je slavila 84-80
Vidi originalni članak

Bolje nego otac Franjo iz najboljih dana igrao je sinoć Marko Arapović. U direktnom obračunu s Darijem Šarićem zabio je 16 koševa, nije promašio niti jedan šut za dva i bio je ključ Cedevitine pobjede nad Efesom 84-80.

A dva dana prije utakmice nije bilo sigurno hoće li igrati. Razbolio se, ulovila ga je temperatura.

- Svaki put prije utakmice budi bolestan ako ćeš ovako odigrati - dobacio mu je gazda Tedeschi.

- Mogu ja i bolje - rekao je.

- Kako možeš bolje od šuta 7-7? - upitao ga je Miro Bilan.

- Pa 8-8 - nasmijao se Arap.

I Bilan je briljirao u prvom poluvremenu, zabio je 16 koševa, prodavao finte protivničkim centrima... I protiv najboljeg defanzivca Eurolige Dunstona izgledao je kao Hakeem Olajuwon iz najboljih dana.

- Najviše volim kad me puštaju da igram jedan na jedan jer je to onda uvijek koš.

U drugom poluvremenu ga nisu puštali, ali zabriljirao je Arapović, a Pullen deset sekundi prije kraja zabio ključni koš preko ispružene ruke Darija Šarića, koji je odlično u obrani preuzimao igrače na svim pozicijama.

- I nitko mi prije toga nije zabio, ali Pullen je šutnuo jako visokim lukom, to je njegova ekstrakvaliteta - rekao je Dario, poprilično utučen nakon poraza.

- Cedevita je bila bolja, imala je više sreće i domaćinsko suđenje. Ali teško nas može dobiti na više od jedne utakmice i nadam se da ćemo joj u Istanbulu vratiti - najavio je sinoć odlični Šarić, koji je ubacio također 16 koševa.

Protiv Budućnosti, Unicaje i Zadra momčad Veljka Mršića izgledala je ispuhano, polumrtvo, a sinoć je podsjećala na zeku iz reklame za baterije.

Energični, nabrijani, dominantni u skoku, Zagrepčani su odigrali vrlo pametno i ovaj put nisu dopustili preokret, kao na prvom Efesovu gostovanju ove sezone. Šteta je samo što ovaj spektakl u Draženovu domu nije došlo pogledati više od 3500 ljudi. No hrvatska publika priznaje samo pobjednike, a Cedevita posljednjih desetak dana uopće nije izgledala tako.

Ovom je pobjedom, drugom u Top 16 fazi Eurolige, pokazala da je kriza za njom i da niti košarkaška elita protiv nje ne može uzimati dan odmora.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • mini mrcina 23.01.2016.

    arapovic je veliki profesionalac koji, iako jako mlad zivi kosarku.. samo red, rad i disciplina.. usporedjivat ga s drugim talentima hr kosarke i govorit da je bolji ili ne, nema smisla, zelim samo rec da uzivam pratit njegov razvoj kako trenutno najpotentnijeg mladog igraca u hr, al samo zato sto zizic ne igra euroligu pa ih to dijeli, jer smatram da marko vec sada ima iskustva na vecoj razini.. zelim i arapovicu i zizicu i benderu blistave karijere, naravno kao i mazalinu, slavici, zubcu i ostalim mladim igracima..

  • mini mrcina 23.01.2016.

    cuj sarica cedevita imala domaconsko sudjenje... o bozee, pa zasto i ti saricu, takvoj igracini ne trebaju takve glupe izjave..

  • vale99 22.01.2016.

    to su sad vec preseravanja

Komentiraj...
Vidi sve komentare