Sport

Komentari 11

Arapović: Mogu i bolje. Kako? Pa da zabijem osam od osam

Arapović: Mogu i bolje. Kako? Pa da zabijem osam od osam

Miro Bilan je svih 16 koševa dao u prvom dijelu, Marko Arapović zabio 16 bez promašaja za dva, a Dario Šarić ubacio 16 i - izgubio. Cedevita je slavila 84-80

Bolje nego otac Franjo iz najboljih dana igrao je sinoć Marko Arapović. U direktnom obračunu s Darijem Šarićem zabio je 16 koševa, nije promašio niti jedan šut za dva i bio je ključ Cedevitine pobjede nad Efesom 84-80.

A dva dana prije utakmice nije bilo sigurno hoće li igrati. Razbolio se, ulovila ga je temperatura.

- Svaki put prije utakmice budi bolestan ako ćeš ovako odigrati - dobacio mu je gazda Tedeschi.

- Mogu ja i bolje - rekao je.

- Kako možeš bolje od šuta 7-7? - upitao ga je Miro Bilan.

- Pa 8-8 - nasmijao se Arap.

I Bilan je briljirao u prvom poluvremenu, zabio je 16 koševa, prodavao finte protivničkim centrima... I protiv najboljeg defanzivca Eurolige Dunstona izgledao je kao Hakeem Olajuwon iz najboljih dana.

- Najviše volim kad me puštaju da igram jedan na jedan jer je to onda uvijek koš.

U drugom poluvremenu ga nisu puštali, ali zabriljirao je Arapović, a Pullen deset sekundi prije kraja zabio ključni koš preko ispružene ruke Darija Šarića, koji je odlično u obrani preuzimao igrače na svim pozicijama.

- I nitko mi prije toga nije zabio, ali Pullen je šutnuo jako visokim lukom, to je njegova ekstrakvaliteta - rekao je Dario, poprilično utučen nakon poraza.

- Cedevita je bila bolja, imala je više sreće i domaćinsko suđenje. Ali teško nas može dobiti na više od jedne utakmice i nadam se da ćemo joj u Istanbulu vratiti - najavio je sinoć odlični Šarić, koji je ubacio također 16 koševa.

Protiv Budućnosti, Unicaje i Zadra momčad Veljka Mršića izgledala je ispuhano, polumrtvo, a sinoć je podsjećala na zeku iz reklame za baterije.

Energični, nabrijani, dominantni u skoku, Zagrepčani su odigrali vrlo pametno i ovaj put nisu dopustili preokret, kao na prvom Efesovu gostovanju ove sezone. Šteta je samo što ovaj spektakl u Draženovu domu nije došlo pogledati više od 3500 ljudi. No hrvatska publika priznaje samo pobjednike, a Cedevita posljednjih desetak dana uopće nije izgledala tako.

Ovom je pobjedom, drugom u Top 16 fazi Eurolige, pokazala da je kriza za njom i da niti košarkaška elita protiv nje ne može uzimati dan odmora.

Najčitaniji članci