Obavijesti

Sport

Komentari 11

Arapović: Mogu i bolje. Kako? Pa da zabijem osam od osam

Arapović: Mogu i bolje. Kako? Pa da zabijem osam od osam
1

Miro Bilan je svih 16 koševa dao u prvom dijelu, Marko Arapović zabio 16 bez promašaja za dva, a Dario Šarić ubacio 16 i - izgubio. Cedevita je slavila 84-80

VIDEO

Bolje nego otac Franjo iz najboljih dana igrao je sinoć Marko Arapović. U direktnom obračunu s Darijem Šarićem zabio je 16 koševa, nije promašio niti jedan šut za dva i bio je ključ Cedevitine pobjede nad Efesom 84-80.

A dva dana prije utakmice nije bilo sigurno hoće li igrati. Razbolio se, ulovila ga je temperatura.

- Svaki put prije utakmice budi bolestan ako ćeš ovako odigrati - dobacio mu je gazda Tedeschi.

- Mogu ja i bolje - rekao je.

- Kako možeš bolje od šuta 7-7? - upitao ga je Miro Bilan.

- Pa 8-8 - nasmijao se Arap.

I Bilan je briljirao u prvom poluvremenu, zabio je 16 koševa, prodavao finte protivničkim centrima... I protiv najboljeg defanzivca Eurolige Dunstona izgledao je kao Hakeem Olajuwon iz najboljih dana.

- Najviše volim kad me puštaju da igram jedan na jedan jer je to onda uvijek koš.

U drugom poluvremenu ga nisu puštali, ali zabriljirao je Arapović, a Pullen deset sekundi prije kraja zabio ključni koš preko ispružene ruke Darija Šarića, koji je odlično u obrani preuzimao igrače na svim pozicijama.

- I nitko mi prije toga nije zabio, ali Pullen je šutnuo jako visokim lukom, to je njegova ekstrakvaliteta - rekao je Dario, poprilično utučen nakon poraza.

- Cedevita je bila bolja, imala je više sreće i domaćinsko suđenje. Ali teško nas može dobiti na više od jedne utakmice i nadam se da ćemo joj u Istanbulu vratiti - najavio je sinoć odlični Šarić, koji je ubacio također 16 koševa.

Protiv Budućnosti, Unicaje i Zadra momčad Veljka Mršića izgledala je ispuhano, polumrtvo, a sinoć je podsjećala na zeku iz reklame za baterije.

Energični, nabrijani, dominantni u skoku, Zagrepčani su odigrali vrlo pametno i ovaj put nisu dopustili preokret, kao na prvom Efesovu gostovanju ove sezone. Šteta je samo što ovaj spektakl u Draženovu domu nije došlo pogledati više od 3500 ljudi. No hrvatska publika priznaje samo pobjednike, a Cedevita posljednjih desetak dana uopće nije izgledala tako.

Ovom je pobjedom, drugom u Top 16 fazi Eurolige, pokazala da je kriza za njom i da niti košarkaška elita protiv nje ne može uzimati dan odmora.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje
POPULARNA NA INSTAGRAMU

Ruskinja ima 'lice anđela', ali iznenadit ćete se kad vidite kako izgleda od vrata nadolje

Izrazito je popularna na društvenim mrežama. Samo na Instagramu prati je više od 400.000 ljudi. Ima tu i osuda i negativnih komentara. Rusku bodibildericu Vladislavu zbog fizičke građe zovu Hulk

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu
Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'
AMERIČKI SAN BIVŠE DEVETKE

Novi Šukerov biznis. Otvorio je restoran u Vegasu, posjetio ga i Dalić: 'Voli rulet, ali nije kockar'

Davor Šuker suvlasnik je restorana Top na Tropicana Avenue u Las Vegasu otvoren prošle godine. Poslovni partner Sejo Kašić kaže: Poslužujemo hrvatsku sol, masline, pršut, vina, tartufe