To je to što me zanima!

Arena je bila početak: U Circus Maximusu bit će skijaška utrka

Hokejski spektakl u pulskoj Areni dao je ideju Talijanima koji su počeli razmišljati o skijaškoj utrci na ostacima rimskog antičkog stadiona Circus Maximusa
Vidi originalni članak

Circus Maximus 2014. godine mogao bi ugostiti utrku Svjetskog skijaškog kupa, objavili su organizatori, a cijelu ideju podržao je i direktor svjetske skijaške federacije Gunther Hujara.

- Nema boljeg mjesta na svijetu da ugosti gradsku utrku. Vjerujem u taj projekt - rekao je Hujara.

On je u četvrtak posjetio Circus Maximus, koji je danas travnati javni park.

- Stvari idu u pozitivnom smjeru i vrlo je izvjesno da bi uskoro utrku Svjetskog skijaškog kupa mogli imati u Rimu, unutar povijesnog Circus Maximusa - stoji u priopćenje Talijanskog saveza zimskih sportova.

Stručnjaci prvo moraju ustvrditi je li na tom prostoru moguće napraviti stazu na visini od 60 metara i dugu 250 metara. Također, morat će biti sposobna izdržati 1000 kilograma po četvornom metru. 

Mediteranska klima ne bi trebala biti problem, a snijeg će se proizvoditi u hangarima i dovoziti na stazu.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • MarkoTkalčević 19.10.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • smart-rma-girl 19.10.2012.

    zadnju rečenicu stvarno ne razumijem

  • marrko 19.10.2012.

    Circus 24sata

Komentiraj...
Vidi sve komentare