To je to što me zanima!

Argentina slavi: Fifa poništila Messijevu kaznu, smije igrati!

Argentinci se klimavim nogama drže na petom mjestu kvalifikacija za SP, mjestu koje vodi u dodatno razigravanje, a čeka ih derbi kod Urugvaja. No ipak će imati Messija na raspolaganju
Vidi originalni članak

Izvrijeđao je pomoćnog suca na utakmici protiv Čilea, cijeli svijet vidio je kako mu psuje majku i nasrće na njega, a kasnije se žalio da je to sve rekao u zrak. No dobre vijesti stižu za Argentinu koja će do kraja kvalifikacija ipak imati Lionela Messija.

Žalbena komisija Fife poništila mu je kaznu od četiri utakmice suspenzije i 10.000 švicarskih franaka. Obrazložili su kako je njegovo ponašanje bilo vrijedno prijekora, ali i da nema dokaza za tako tešku kaznu.

 

No osim ako Fifa ne uvažava barem četiri kamere koje su snimile kako Argentinac nasrće na suca na utakmici protiv Čilea i odvratno ga vrijeđa, nije baš jasno koji su joj dokazi još potrebni. Messi je izvrijeđao obitelj pomoćnom sucu, a ovaj je sve to stoički podnio i još ga je pokušao smiriti. No Messi je nastavio u sramotnom tonu.

 

Fifa nije imala hrabrosti stati iza svoje odluke i praktički je poručila: 'Samo dajte, vrijeđajte suce, mi nemamo dokaza da ste to napravili'. Da je ostala kazna Messiju, možda bi bio dobar primjer ostalima, ovako, teško.

Cristiano Ronaldo i dalje će se držati za genitalije i pitati suca sviđa li mu se to, a Messi će odvratno vrijeđati sučevu obitelj i proći će nekažnjeno. A sve to gledat će milijuni djece kojima su ova dva igrača uzor.

Argentina je na petom mjestu koje vodi u razigravanje, ali čeka je teško gostovanje kod Urugvaja u sljedećem kolu. Potom kod kuće dočekuje Venezuelu i Peru i za kraj gostuje kod Ekvadora, koji je trenutno na šestom mjestu sa samo dva boda manje.

Idi na 24sata

Komentari 32

  • nogofil 06.05.2017.

    Čitam i ne vjerujem svojim očima. Zar stvarno postoje ljubitelji nogometa koji smatraju da je adekvatna kazna za (prigovor) psovanje suca čak 4 utakmoce zabrane igranja. A onaj Taylor koji je uništio karijeru Eduardu dobije tri utakmice. Uostalom pokažite mi bar jedan primjer gdje je igrač opsovao suca i dobio takvu kaznu, Ovdje je to bilo još apsurdnije što Messi nije dobio ni žutri karton, a da je recimo dobio crveni, maksimalno bi dobio dvije utakmice zabrane. Pogledajte najnoviji slučaj Kalinića. Nadalje probajte naći barem jednog igrača koji nije nikada opsovao suca. Messi je kriv, nema zbora, ali dati mu za to 4 utakmice zabrane, pa to je smiješno.

  • simunicevdom 06.05.2017.

    Hahahahaha

  • realnost1110 06.05.2017.

    Naravno da ce mu oprostiti da argentina moze na sp jer realno zarada od tog prvenstva bi bila mnogo manja kada na njemu ne bi igrao messi

Komentiraj...
Vidi sve komentare