To je to što me zanima!

Arrigo Sacchi šokirao: U Italiji je previše tamnoputih igrača

Iako uvjerava kako nije rasist, bivši izbornik Italije Arrigo Sacchi šokirao je sve izjavom da u talijanskim mladim momčadima ima previše tamnoputih nogometaša
Vidi originalni članak

Talijanski nogomet je bez dostojanstva i ponosa jer imamo previše stranaca u mlađim kategorijama, rekao je Arrigo Sacchi za Gazzettu dello Sport.

I to bi još prošlo koliko-toliko nezamijećeno u svjetskim medijima da bivši talijanski izbornik nije nastavio u rasističkom tonu.

- U našim momčadima je previše tamnoputih igrača - dodao je Sacchi, a onda svijetu obznanio da ipak nije rasist:

- Moja trenerska povijest dokazuje da nisam rasist. Gledajući turnir u Viareggiju rekao bih da je previše tamnoputih igrača.

Turnir o kojem Sacchi govori jedan je o najpoznatijih za mlađe kategorije u Europi, a ove godine osvojio ga je Inter.

- Italija nema dostojanstva, nema ponosa jer ne možete imati momčadi sastavljene od 15 stranaca - rekao je pa kasnije objasnio da su njegove izjave krivo protumačene:

- Samo sam rekao da sam u utakmici vidio momčad sa četiri tamnoputa igrača. Samo sam htio naglasiti da smo izgubili ponos i nacionalni identitet.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • GJURO 18.02.2015.

    Da je to netko kod nas izjavio, odmah bi ga vladajući razapeli, kožu mu oderali. Daleko smo mi od normalne države. Kod nas manjina terorizira većinu

  • gogs80 17.02.2015.

    umjetan covjek

  • strmi007 17.02.2015.

    nakotili se

Komentiraj...
Vidi sve komentare