To je to što me zanima!

Arsenal okrenuo Chelsea i uzeo FA Kup! Kovačić dobio crveni

Junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Pierre-Emerick Aubameyang, koji je Arsenalu s dva gola donio rekordni 14. naslov. Mateo Kovačić dobio je nezasluženo dva žuta kartona dok se Christian Pulišić ozlijedio
Vidi originalni članak

Nogometaši Arsenala osvojili su engleski FA Kup pobijedivši u finalu na Wembleyu preokretom Chelsea s 2-1, dok je u finalu isključen hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić

Junak dvoboja bio je dvostruki strijelac Pierre-Emerick Aubameyang (28', 67') dok je strijelac za Chelsea bio Christian Pulišić (6). 

Arsenalu je to rekordni 14. naslov u Kupu, u kojem su igrali također rekordnih 21 finale, dok je Chelsea ostao na 8 naslova, uz šest izgubljenih finala. 

Chelsea je poveo vrlo rano, već u 6. minuti američki Hrvat Christian Pulišić se prošetao obranom Arsenala i lako iz blizine svladao golmana Martineza. Nakon gola su se "plavi" povukli, inicijativu je preuzeo Arsenal i u 28. minuti uslijedilo je izjednačenje. Azpilicueta ruši Pierrea Emerick Aubameyanga, a Gabonac je precizan s bijele točke.

U 47. minuti ozlijedio se danas daleko najbolji i najraspoloženiji igrač Chelsea Pulišić, da bi u jeku posvemašnje dominacije Chelseaja Arsenal došao do vodstva. "Topnici" su odigrali brzi protunapad u 67. minuti, Aubameyang je u mjestu "okrenuo" Rudigera i prebacio loptu preko istrčalog Caballera. 

Stvari su krenule još lošije za Chelsea kada je u 72. minuti isključen Kovačić, posve prestrogo dobio je drugi žuti karton nakon starta na Xhaki. Do kraja "plavi" nisu uspjeli stvoriti ozbiljniju šansu. 

Arsenal se ovim naslovom plasirao u Europsku ligu.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • 01.08.2020.

    Mateo Kovacic vjecni talent na papiru!

  • mrvan 01.08.2020.

    Navijaci plastike na aparatima...

  • Mthesecond 01.08.2020.

    Ajde da i taj raspali Arsenal nesto osvoji,jedino sto su mogli..Ocito su bacili sve karte na ovo natjecanje :))

Komentiraj...
Vidi sve komentare