To je to što me zanima!

Arsenal u karanteni! Susreli se sa zaraženim gazdom Foresta

Virus je zabrinuo i Getafe koji igra protiv Intera u osmini finala Europske lige. Taj susret trebao se igrati u četvrtak, ali zbog sve većeg broja zaraženih u Italiji, predsjednik Getafea poručuje da oni u Milan neće ići...
Vidi originalni članak

Vlasnik Oympiacosa i Nottingham Foresta Evangelos Marinakis zaražen je korona virusom, a to je izazvalo paniku kod Arsenala jer je Grk bio na njihovom stadionu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Olympiacos je kod Arsenala igrao 27. veljače, ali klub nije ništa želio prepustiti slučaju pa su tako u karantenu od 14 dana stavili igrače, stručni stožer i djelatnike kluba koji su bili u prisnom kontaktu s Marinakisom. Zbog toga je i odgođena Arsenalova utakmica protiv Manchester Cityja koja se trebala igrati večeras.

- Vjerojatnost da su igrači zaraženi je izuzetno niska, ali samo slijedimo medicinske naputke. Vlada je objavila da svatko tko je bio u kontaktu sa zaraženim mora ići u 14-dnevnu karantenu. Igrači će 14 dana boraviti u svojim domovima i ne smiju ih napuštati. Isto se odnosi i na stručni stožer - objavili su iz Arsenala. 

Kako pišu engleski mediji, riječ je o nekoliko igrača i četvorici trenera koji su bili u bliskom kontaktu s vlasnikom grčkog kluba, a to znači da Arsenal neko vrijeme neće niti igrati utakmice. Nitko od navedenih nema simptome virusa, ali vodstvo kluba ne prepušta ništa slučaju. 

Getafe ne želi u Milano

Situacija s korona virosom u svijetu je nikad napetija. Talijanska vlada praktički je zatvorila državu, škole, fakulteti već duže vrijeme ne radi, a ljudima se preporučuje da ne izlaze iz svojih kuća. Talijanski nogometni savez otkazao je i sve utakmice do 3. travnja, ali Uefa i dalje ne razmišlja o tome. Getafe u četvrtak gostuje kod Intera u osmini finala Europske lige, ali Španjolci ni ne pomišljaju na dolazak u Italiju. Pa makar ih i Uefa diskvalificirala. Zdravlje na prvom mjestu.

- Ako se situacija ne promijeni, mi nećemo putovati u Milano u četvrtak. Zatražili smo Uefu da razmotri alternativu igranja u Milanu, ali i pomoć od španjolskog saveza. Ako zbog toga izgubimo, prihvatit ćemo to, ali Getafe neće putovati za Italiju i riskirati - rekao je predsjednik Getafea Angelo Torres.

U Italiji je od korona virusa umrlo više od 600 ljudi, a broj zaraženih popeo se na preko 10.000. To je dovoljna poruka za predsjednika Getafea koji odbija putovati u Italiju, a pitanje je i kako bi se vratili nazad. Naime, Španjolska je zbog munjevitog širenja zaraze zabranila letove iz Italije u periodu od 11. do 25 ožujka. Ta vijest najviše je zabrinula talijanske klubove koji igraju protiv španjolskih momčadi u europskim natjecanjima, a među njima je Napoli koji protiv Barcelone (1-1) igra 18. ožujka u osmini finala Lige prvaka. 

Zasad ta utakmica nije upitna, ali obzirom na riječi predsjednika Getafea, Uefa bi mogla ubrzo ozbiljnije razmotriti i odgodu europskih utakmica.

Virus je uzeo toliko života diljem svijeta da jednostavno nema smisla riskirati. A taj pojam rizik bi mogli malo ozbiljnije shvatiti i ljudi iz Uefe koji i dalje ne posustaju te nalažu da se utakmice u njihovom natjecanju moraju odigrati. 

Idi na 24sata

Komentari 25

  • 11.03.2020.

    Kad bi Arsenal igrao u Hnlu imao bi manje bodova od Hajduka

  • GUNNER 11.03.2020.

    Igrači Arsenala su u karanteni do ovog petka, jer se kontakt dogodio prije 13 dana... Tako da igraju za vikend, a ne kao što piše da neko vrijeme neće igrati.

  • mr.perfected 11.03.2020.

    navijač sam Man Uniteda i moram reći da sam za potpuni prekid i resetiranje sezone pa da se od kolovoza krene ispočetka, nema smisla da se ovako kockamo

Komentiraj...
Vidi sve komentare