To je to što me zanima!

Arsenalovi igrači klečali prije utakmice, a Česi tada - stajali

Nogometaši Arsenala i Slavije Prag remizirali su 1-1 u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige, a prije početka samo je domaća momčad kleknula u znak borbe protiv rasizma
Vidi originalni članak

Engleski nogometaši nakon ubojstva Georgea Floyda u Americi redovito kleče sa sucima uoči početka svake njihove utakmice. Klečali su i Dinamovi nogometaši uoči prve utakmice protiv Tottenhama u Londonu. Sve kao poruka da neće pristati na rasizam.

No tu i tamo netko se usprotivi napraviti to. Kao u četvrtak nogometaši praške Slavije u četvrtfinalu Europske lige protiv Arsenala na Emiratesu (1-1). Umjesto toga, okupili su se oko kruga centra terena.

Slavija je i u osmini finala 18. ožujka gostovala u Velikoj Britaniji kod Rangersa, a domaći igrač Glen Kamara optužio je Čeha Ondreja Kudelu za rasistički ispad. Obojicu je Uefa suspendirala dok ne utvrdi što se dogodilo.

Arsenal je poveo četiri minute prije kraja golom Nicolasa Pépéa na dodavanje Pierre-Emericka Aubameyanga, a izjednačio je Tomáš Holeš u trećoj minuti sudačke nadoknade. Uzvrat je idući četvrtak u Pragu, a pobjednik će u polufinalu ići na boljega iz dvoboja Villarreala i Dinama.

Neki engleski klubovi poput Queens Park Rangersa i Brentforda prestali su s klečanjem prije utakmice smatrajući da taj potez više nema pravi učinak.

U međuvremenu, zbog diskriminacije igrača u komentarima na društvenim mrežama, na nekoliko su ih dana odlučili bojkotirati Rangersi, Birmingham i Swansea City.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • jumar 09.04.2021.

    Novokultura zahtijeva to od svih nas.

  • Pobotchnick Leeyoobo 09.04.2021.

    Nikad ne treba kleknuti. Znak potčinjenosti.

  • VOLBEAT 09.04.2021.

    Bravo Česi, pa ovaj BLM je prevara..

Komentiraj...
Vidi sve komentare