To je to što me zanima!

Asanović novi izbornik Zambije: Vrijeme je za nove izazove...

Aljoša će biti drugi hrvatski trener na klupi te reprezentacije, koja je 87. na Fifinoj ljestvici, ali ima igrače iz Glasgow Rangersa, Leicestera i Slaska
Vidi originalni članak

Aljoša Asanović (55) novi je izbornik reprezentacije Zambije. Dosadašnji instruktor za dijasporu Hrvatskog nogometnog saveza preuzet će 87. reprezentaciju na Fifinoj ljestvici u svom novom trenerskom izazovu.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Bila mi je velika čast raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, ali došlo je vrijeme za nove izazove u mojoj trenerskoj karijeri. Zahvaljujem Davoru Šukeru na preporuci i čelnicima Zambijskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, već u rujnu me očekuju prve obaveze na novoj funkciji. Naravno, zahvaljujem čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji su mi cijelo vrijeme bili podrška i svim kolegama i suradnicima na odličnoj suradnji - rekao je Asanović za HNS.

'Vatreni lakat' bio je pomoćnik Slavenu Biliću u mladoj i A reprezentaciji od 2004. do 2012., a potom i u moskovskom Lokomotivu do 2013. Potom je bio tehnički direktor u slovačkoj Dunajskoj Stredi, pa trener u Melbourne Knihgts pa pomoćnik u Al-Ittihadu.

Sad se odlučio na izbornički izazov u reprezentaciji koja je u zadnjim utakmicama remizirala s Južnoafričkom Republikom, pobijedila Bocvanu, ali je ove godine i izgubila od Eswatinija (Swaziland), Lesota i Sudana.

Od prošle godine izbornik je bio Srbin Milutin Sredojević, a prije njega i treneri iz Belgije, Francuske, Italije, Danske, od čega Francuz Herve Renard u dva navrata.

A Asanović nije prvi izbornik Zambije u povijesti, vodio ju je i Ante Bušelić 1981. i '82.

Aljošu čeka momčad puna nepoznatih imena, ali u kojoj je i igrač Glasgow Rangersa Fashion Sakala (24), Leicesterov Patson Daka (22), kao i Lubambo Musonda (26) iz poljskog Slaska.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • mihic82 28.07.2021.

    Pa jel ti to potreba u životu, nit si ti trener niti nemas novaca

  • pišemistinu 28.07.2021.

    Opa,pa Zambije sam mogao biti i ja izbornik.

  • 28.07.2021.

    kad ga ispecu na raznju i pojedu nakon losih rezultata onda cemu biti zao

Komentiraj...
Vidi sve komentare