Obavijesti

Sport

Komentari 15

Asanović novi izbornik Zambije: Vrijeme je za nove izazove...

Asanović novi izbornik Zambije: Vrijeme je za nove izazove...
4

Aljoša će biti drugi hrvatski trener na klupi te reprezentacije, koja je 87. na Fifinoj ljestvici, ali ima igrače iz Glasgow Rangersa, Leicestera i Slaska

VIDEO

Aljoša Asanović (55) novi je izbornik reprezentacije Zambije. Dosadašnji instruktor za dijasporu Hrvatskog nogometnog saveza preuzet će 87. reprezentaciju na Fifinoj ljestvici u svom novom trenerskom izazovu.

Pokretanje videa...

Del Piero, Modrić i Dalić u Petrčanima 03:08

- Bila mi je velika čast raditi u Hrvatskom nogometnom savezu, ali došlo je vrijeme za nove izazove u mojoj trenerskoj karijeri. Zahvaljujem Davoru Šukeru na preporuci i čelnicima Zambijskog nogometnog saveza na ukazanom povjerenju, već u rujnu me očekuju prve obaveze na novoj funkciji. Naravno, zahvaljujem čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza koji su mi cijelo vrijeme bili podrška i svim kolegama i suradnicima na odličnoj suradnji - rekao je Asanović za HNS.

Ivo Cagalj/PIXSELL

'Vatreni lakat' bio je pomoćnik Slavenu Biliću u mladoj i A reprezentaciji od 2004. do 2012., a potom i u moskovskom Lokomotivu do 2013. Potom je bio tehnički direktor u slovačkoj Dunajskoj Stredi, pa trener u Melbourne Knihgts pa pomoćnik u Al-Ittihadu.

Sad se odlučio na izbornički izazov u reprezentaciji koja je u zadnjim utakmicama remizirala s Južnoafričkom Republikom, pobijedila Bocvanu, ali je ove godine i izgubila od Eswatinija (Swaziland), Lesota i Sudana.

Donji Miholjac: Revijalna utakmica između veterana NK Jedinstva i veterana Vatrenih

Od prošle godine izbornik je bio Srbin Milutin Sredojević, a prije njega i treneri iz Belgije, Francuske, Italije, Danske, od čega Francuz Herve Renard u dva navrata.

A Asanović nije prvi izbornik Zambije u povijesti, vodio ju je i Ante Bušelić 1981. i '82.

Aljošu čeka momčad puna nepoznatih imena, ali u kojoj je i igrač Glasgow Rangersa Fashion Sakala (24), Leicesterov Patson Daka (22), kao i Lubambo Musonda (26) iz poljskog Slaska.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'
RIJETKO POJAVLJIVANJE U JAVNOSTI

Šuker se vratio korijenima. U susjedstvu se pohvalili: 'Puno znači podrška Zlatne kopačke'

Davor Šuker, bivši hrvatski nogometni reprezentativac i predsjednik HNS-a, koji se rijetko pojavljuje u javnosti, bio je u utorak u Livnu, očevu rodnom kraju, gdje je posjetio stadion Zgona i oduševio se radom kluba