To je to što me zanima!

Asanović otkrio: Bio sam na korak do prelaska u Partizan

Aljoša Asanović u potrazi je za samostalnim trenerskim angažmanom. U prosincu prošle godine razišao se sa Zambijskim nogometnim savezom. Govorio je o anegdotama iz karijere
Vidi originalni članak

Aljoša Asanović (57) gostovao je u emisiji "Mojih TOP 11" i otkrio da je svojedobno bio blizu prelaska u Partizan.

POGLEDAJTE VIDEO: Barba Lovre pjevao hajdukovcima

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Tad je to bila zanimljiva priča za ljubitelje jugoslavenskog nogometa. Partizan je bio jako zainteresiran, kontaktirao sam sa Zečevićem (tadašnji čelnik beogradskoga kluba, op. a.) i još nekim ljudima iz uprave, ali ostao sam u Splitu. Ne znam, nekako... more mi je sve. Taj Split, taj mentalitet, obitelj i prijatelji... Kao što vi volite vaše klubove, tako ja volim Hajduk. Srce je vuklo natrag i ostao sam na moru - rekao je Asanović.

Prokomentirao je remi 2-2 Hrvatske sa SR Jugoslavijom u kvalifikacijama za Euro 2000. godine, zbog kojeg se Hrvatska nije plasirala na EP:

- Ta je utakmica bila pokazatelj mentaliteta cijelog našeg područja. Javnost u Hrvatskoj je upisala tri boda unaprijed. U Zagrebu se na nekoliko mjesta spremalo slavlje prvog mjesta i plasmana na Euro, a mi smo igrali protiv momčadi koja je imala Sinišu Mihajlovića, Piksija Stojkovića, Peđu Mijatovića, Savu Miloševića... Shvaćate li o čemu pričam? Halo, ljudi, pa ne igramo protiv Malte! To je bio velik udarac za hrvatski nogomet i raspad velike generacije.

DO LJETA 2028. Siguru novi ugovor u Hajduku: 'Sretan sam što sam potpisao s najvećim hrvatskim klubom' POSVETILA SE SEBI Šuška se da Albina opet ljubi nogometaša: Ona se oglasila

Aljoša Asanović počeo je u Hajduku pa 1990. otišao u francuski Metz. Potom je bio u Cannesu, Montpellieru, ponovno u Hajduku... U ljeto 1995. iz splitskoga kluba otišao je na posudbu u španjolski Valladolid. Sljedeće godine Hajduk ga je prodao u engleski Derby, a bio je još u Napoliju, Panathinaikosu, Austriji Beč, Sydney Unitedu, da bi 2002. zaključio karijeru u Hajduku.

Trenutačno se bavi trenerskim poslom. Posljednji samostalni angažman imao je kao izbornik Zambije. S te pozicije otišao je u prosincu 2022.

POGLED U BUDUĆNOST Hajduk je ključne igrače vezao novim ugovorima, trojica su na čekanju. Mogli bi otići na zimu GORIČANI NA POLJUDU Trener Gorice uoči Hajduka: To će biti nogometni praznik...

Idi na 24sata

Komentari 20

  • Palmanova 02.12.2023.

    asanovic je Rom,a delije zovu sami sebe ''cigani''

  • Baboon_Cro 02.12.2023.

    jel znate vi djeco da je Aljoša zabio prvi gol za Hrvatsku 17.10.1990 protiv SAD-a i da je stigao privatnim avionom od predsjednika Metza samo da to odigra, dok mnogi veliki Hrvati nisu igrali( neki iz opravdanih razloga.

  • zera 02.12.2023.

    Vidi šta su se pajceki zakačili na legendu Hajduka i Hrvatske reprezentacije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare