To je to što me zanima!

'Astana zatvara krov, a mi samo možemo zaključati Maksimir! Kad padne kiša, svi se prehlade'

Dinamo će za dva tjedna na Maksimiru protiv Ballkanija odlučivati o plasmanu u šesnaestinu finala Konferencijske lige. Ako bude hladno, Maksimir nema krov kao Astana Arena, ali Silvio Marić je dao prijedlog
Vidi originalni članak

Nakon tri poraza u nizu. malobrojni su vjerovali da Dinamo može do europskog proljeća. No, samo jedna pobjeda širom je otvorila vrata šesnaestini finala Konferencijske lige.

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Hrvatski prvak slavio je u Astani (2-0) golovima Vidovića i Kaneka te konačno donio malo radosti svojim navijačima koji posljednjih mjeseci zajedno s klubom prolaze kroz turbulentno razdoblje. Konačno lakše diše i Sergej Jakirović kojem je sve više klizila klupa, no s dvije posljednje pobjede protiv Osijeka i Astane je pokazao naznake da ipak može preporoditi svoju momčad.

Dinamo će za dva tjedna u posljednjem kolu ugostiti Ballkani na Maksimiru i izravno će odlučivati o plasmanu u šesnaestinu finala. Stadion sigurno neće biti pun zbog istočne tribine koja je zatvorena posljednje tri godine, ali vjerujemo da će navijači ispuniti stadion i bodriti svoju momčad do novog euro-proljeća. 

Dok Kazahstanci imaju krov na stadionu, na Maksimiru se i dalje svi smrzavaju 

Utakmica se u Astani igrala na minus četiri, ali srećom, Kazahstanci su za takve uvjete napravili pomični krov na svojoj velebnoj Areni. Igračima je bilo donekle toplije, osjetili su komfor kakav nude mnogi stadioni u Europi, ali uskoro se vraćaju u realnost i smrzavanje na svome oronulom Maksimiru.

A ako za dva tjedna u Zagrebu temperatura bude ispod ništice, Silvio Marić je u emisiji na Areni Sport dao zanimljiv prijedlog. Mi smo, uostalom, oduvijek bili kraljevi improvizacije.

- Dinamo je bolja ekipa od Ballkanija, iako nije bilo tako u prvoj utakmici. Dinamo je favorit, a ako bude zima i mi ćemo zatvoriti krov, ali istok ha-ha. Mi samo možemo zaključati stadion. Nadam se da neće biti hladno, pozivam sve da dođu i bodre Dinamo. Veliki je uspjeh ako u Europi prođeš dalje - rekao je Marić.

Pedantni Elvis Scoria već je provjerio prognozu. 

- Ja sam već gledao prognozu, Prognoza je dostupna samo do 13. prosinca, nema još za 14. kada se igra utakmica. No, za dan ranije piše da nema kiše u Zagrebu, bit će deset stupnjeva. Nadam se da neće biti nagla promjena.

I uoči utakmice je prokomentirao zatvoreni krov na Astana Areni.

- Gdje smo stigli, ljudi zatvaraju krov... A kada na Maksimiru padne kiša, svi su prehlađeni poslije deset dana.

Idi na 24sata

Komentari 99

  • mislim 30.11.2023.

    Najveća sramota u svjetu da mi nemamo stadion u glavnom gradu koji ima klub koji je 18 godina prvak države i igra svake godine u evropi bitnu ulogu a o rebki da ni ne govorim

  • noelsz 30.11.2023.

    Nismo u stanju napraviti jedan stadion, nego zovemo Francuze da nam ga naprave i da nam ga naplaćuju 40-45 godina, mučka je to velika, neko će si gadnu lovu strpati u džep, pitam se gdje je otišla lova od drugog i trećeg mjesta na SP, te od lige nacija, od te love moglo se je napraviti dva pristojna stadiona, ali ne, treba se navlačiti s crkvom, jer kao oni su vlasnici terena gdje se misli raditi stadion, a toj istoj crkvi država opet daje na godišnjoj razini novac da se smrzneš, ima pravo G. Predsjednik Milanović kad kaže da smo slučajna država

  • pinokio12 30.11.2023.

    da se ne krade vec se mogao napraviti jedan stadion za 20 000 ljudi..sasvim dovoljno

Komentiraj...
Vidi sve komentare