Obavijesti

Sport

Komentari 579

Zagorac obranio penal, Dinamo slavio u Astani! Hrvatski prvak na korak od euro-proljeća...

Zagorac obranio penal, Dinamo slavio u Astani! Hrvatski prvak na korak od euro-proljeća...
6

Dinamo je u 5. kolu Konferencijske lige slavio protiv Astane 2-0 golovima Vidovića i Kaneka pa će za dva tjedna u izravnom dvoboju s Ballkanijem odlučivati o plasmanu u šesnaestinu finala

Nogometaši Dinama pobijedili su na gostovanju u Astani istoimenu kazahstansku momčad s 2-0 (0-0) u utakmici 5. kola skupine C Konferencijske lige te tako ostali u igri za drugo mjesto koje donosi plasman u nokaut fazu ovog natjecanja.

Pokretanje videa...

Reakcije s Dinamova izvršnog odbora 01:11

Prvi pogodak postigao je Gabrijel Vidović u 48. minuti, svladavši domaćeg vratara Josipa Čondrića udarcem s 12-13 metara u donji desni kut.

U 73. minuti Astana je ostala s igračem manje, jer je zbog drugog žutog kartona isključen Dušan Jovančić, a Dinamo je u 79. minuti iskoristio brojčanu prednost. Nakon udarca iz kuta Petra Sučića, Japanac Takuro Kaneko je razornim i preciznim udarcem s 15 metara pogodio gornji lijevi kut pokraj nemoćnog Čondrića za 2-0. 

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige

Astana je prva imala veliku priliku doći do vodstva već u 12. minuti, nakon dosuđenog kaznenog udarca zbog prekršaja Josipa Mišića na Astanovu, ali je Dinamov vratar Danijel Zagorac obranio ne pretjerano snažan udarac po sredini gola Gambijca Demba Darboea.

Dinamo je po četvrti put ove sezone pobijedio Astanu, jer je istu momčad s dvije pobjede (4-0, 2-0) izbacio u 2. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka, a slavio je i s uvjerljivih 5-1 u dvoboju 1. kola Konferencijske lige.

Susret Astane i Dinama u 5. kolu UEFA Konferencijske lige

Hrvatski prvak je sa šest bodova privremeno skočio na drugo mjesto u skupini, iza vodeće Viktorije Plzen koja je s 12 bodova osigurala prvo mjesto i plasman u osminu finala. Astana i Ballkani imaju po četiri boda, ali kosovski predstavnik ima utakmicu manje, koju će odigrati od 18.45 sati, kad će ugostiti Viktoriju.

Bez obzira na ishod te utakmice, Dinamu pobjeda u posljednjem kolu, 14. prosinca (21 sat) na Maksimiru protiv Ballkanija donosi plasman u nokaut fazu Konferencijske lige. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Konferencijska liga, 5. kolo 16.30 , Nur-Sultan (Astana)
Astana
0 : 2
Dinamo
Vidović 48', Kaneko 79'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj! Dinamo je slavio protiv Astane i došao na korak od europskog proljeća. Bez obzira kako završi susret Ballkanija i Viktorije Plzen, 'modri' ovise sami o sebi. Za dva tjedna će na Maksimiru protiv kosovskog prvaka odlučivati o plasmanu u šesnaestinu finala.

Gabriel Vidović i Takuro Kaneko riješili su nezgodnog protivnika, no Dinamo je opasno visio u prvom poluvremenu. Djelovao je bezidejno u napadu, a obrana je pucala. Da nije Zagorac obranio penal u 12. minuti, pitanje je kakav bi konačni rasplet bio. I upravo zbog toga zaslužio neki poklon od svojih suigrača jer ih je opet spasio. 

90'

Igrat će se dvije minute sudačke nadoknade!

89'

Jako puno grešaka na obje strane u ovim trenucima. Astana kao da se pomirila već s porazom, a Dinamo bezglavo juri po treći gol. Nema smisla, imaju veliku prednost i bitno je samo zadržati je. 

86'

Posljednju priliku na utakmici napravio je Jakirović. Rukavina je ušao umjesto Vidovića. 

85'

Zamalo je Dinamo utrpao i drugi gol! Moharrami je projurio po desnoj strani pa ispalio raketu i pogodio stativu!

Komentari 579