To je to što me zanima!

Aston Villinom Stilianu Petrovu otkrili bolest akutne leukemije

Klub iz Birminghama u petak je objavio da njihov kapetan Bugarin Stilian Petrov boluje od akutne leukemije. Nakon utakmice s Arsenalom pokupio je vrućicu
Vidi originalni članak

Bugarski nogometaš i kapetan Aston Ville boluje od akutne leukemije, objavili su u petak popodne iz kluba na službenoj stranici. O lošim vijestima iz kluba su javili nakon što je Petrov zaradio vrućicu prošle subote nakon premierligaškog ogleda protiv Arsenala. Poslali su ga na liječničke pretrage koje su potvrdile tešku bolest.

"Očekujemo da ćemo u skoro vrijeme saznati više o Stilianovoj situaciji. Pružamo punu podršku njemu i njegovoj obitelji. Od Aston Ville će dobiti svaki gram ljubavi i pažnje kako bismo mu pomogli da dovede ovu situaciju do pozitivnog ishoda", stoji u priopćenju Ville.

Petrov je u karijeri igrao za CSKA iz Sofije i Celtic iz kojeg je 2006. došao na Villa Park. Za bugarsku je reprezentaciju odigrao 105 utakmica i postigao osam pogodaka.

Što je akutna leukemija?

Akutna mijeloična leukemija (AML) je naziv za zloćudnu bolest krvi odnosno koštane srži koju karakterizira nekontrolirano stvaranje krvnih stanica mijeloičnog reda, obično leukocita, izuzetno rijetko eritrocita odnosno magakariocita. AML karakterizira nagli porast nezrelih oblika krvnih stanica (blasta), koje se nagomilavaju u koštanoj srži i sprečavaju normalnu proizvodnju zdravih oblika krvnih stanica. Postavljanje dijagnoze zahtijeva brzu reakciju i agresivno liječenje. Danas je AML izlječiva bolest, liječenje se sastoji od agresivne kemoterapije i transplantacije koštane srži.

Simptomi su blijeda boja kože, umor, nedostatak zraka te ponavljajuće infekcije u kratkom razdoblju. Rijetko je stanje jer svake godine otkrije se 2400 novih slučaja

Idi na 24sata

Komentari 14

  • kuky105 31.03.2012.

    Zbilja je to katastrofa, očito je da baš više niti nema nekih pravila oko dobivanja bolesti i oko stila života, sa svih strana nam govore da se pravilno hranimo, zdravo živimo, ne pijemo, ne pušimo i eto... Nadam se da će sve biti u redu i da će se brzo oporaviti...

  • tiho333 31.03.2012.

    Uvijek standardan jednom recenicom ga je dovoljno opisati! Nadam se da mu brat moze pomoći u ovoj situaciji ili netko iz obitelji, u svakom slucaju velika šteta!

  • bezinspiracije 30.03.2012.

    Želim mu da što prije ozdravi! Sretno!

Komentiraj...
Vidi sve komentare