To je to što me zanima!

Atiemwen 'laganini', nekima je to zadnja utakmica za Dinamo

Bjelica je najavio kresanje igračkog kadra ove zime, utakmica protiv Lokomotive u tome će mu bitno pomoći. Voljom i hijenjem istaknuli su se Đira, Majer, Ivanušec i Šitum...
Vidi originalni članak

Dinamo je u dvoboju 19. kola pred 1935 gledatelja svladao 1-0 Lokomotivu 1-0. Ne, nije to bila dobra partija 'modrih', ali je hrvatski prvak zasluženo stigao do minimalne pobjede.

Zahvaljujući Mislavu Oršiću koji je nastavio s odličnim partijama, pa zabio svoj deseti prvenstveni gol sezone.

Nenad Bjelica proteklih je dana najavio kresanje igračkog kadra tijekom zimske stanke, a utakmica s Lokomotivom dobro je došla treneru 'modrih' kako bi vidio za koga na proljeće nema mjesta u Maksimiru. Tako smo u odnosu na Manchester City vidjeli čak deset novih igrača, u odnosu na momčad koja se suprotstavila Englezima u sastavu je bio tek Dominik Livaković.

Igrali su: Livaković - Pinto, Perić, Theophile, Šitum - Đira - Hajrović, Majer, Ivanušec, Atiemwen - Gavranović.

Dinamo u izmiješanom sastavu nije bio dobar, Dinamo nije bio razigran. Dapače, neki su si pojedinci protiv Lokomotive samo 'podebljali minus' kod Nenada Bjelice, pa je njihova budućnost u modrom dresu sve upitnija.

Među takve sigurno spada i Iyayi Atiemwen, nigerijski nogometaš koji je danas trebao zamijeniti Mislava Oršića. To nije uspio, kod Atiemwena nedostaje puno više želje, volje i htijenja. Na koncu je i prvi bio zamijenjen.

Među onim igračima koji su ove jeseni bili u drugom planu (tu ne računamo Perića, Theophilea...), a protiv Lokomotive su se istaknuli voljom, htijenjem, ali i predstavom mogu se izdvojiti Marko Đira, Mario Šitum, Lovro Majer i Luka Ivanušec. Bjelica će u srijedu dočekati Rijeku s najjačim adutima, a onda slijedi zimska stanka. Točnije, dolasci i odlasci.

Trener Dinama više nije mogao gledati nemoć svojih igrača, pa je s klupe u 60. minuti ubacio Mislava Oršića. A on je - riješio utakmicu. Eto, to su razlike između Dinamove standardne i pričuvne momčadi, bez obzira što ih Nenad Bjelica ne voli nazivati tako. Ali, klasa je - klasa. Više od svega čudi što Oršić i ovakve utakmice igra 'full gasom', drugi pak i kad dobiju priliku tjeraju laganicu.

Idi na 24sata

Komentari 45

  • Nitko127., 17.12.2019.

    Rahmani fali od kada je otisao nemamo 4 stopera

  • titanik guzi klaunuškog 15.12.2019.

    Zasto ste razocarani hajrovicem, pa davno je pokazao da je on vise "maneken"

  • Plava Krv 14.12.2019.

    Nevolim kritizirati igrace Dinama jel nisam upoznat u njihove svakodnevne probleme. Mogu rec samo da sam ove sezone razocaran sa formom nekih igraca. Kao broj jedan Hajrovic neznam u cemu je problem sa njim mozda privatni problemi, mozda nema vise motiva /gladi ili se naljutio sto nije standardan igrac za Europske utakmice. Artiemwen je poceo ok dok njegova cura nije bila na naslonicama novina poslje toga nista. Izgleda da se zadovoljio sa transferom i vecim primanjima. Gavro je u dubokoj krizi vidi se da se trudi ali golovi nejdu mozda je kao igrac koji je vec duze vrijeme u HNLu procitan ili mu nedostaje samopouzdanja.Bjelica mora na to reagirat jel nemamo puno vremena do iducih Europskih kvalifikacija. Mozda bi bilo bolje pricekat pripreme i nastavak sezone a onda tko nije zadovolji adio.

Komentiraj...
Vidi sve komentare