To je to što me zanima!

Atletika: Justin Gatlin kažnjen sa četiri godine

Budući da je 25-godišnji Gatlin već jednom "pao" na doping-testu zbog jednog nedopuštenog lijeka, sadašnja kazna i nije mogla biti manja
Vidi originalni članak

Olimpijski pobjednik na 100 metara Amerikanac Justin Gatlin kažnjen je suspenzijom u trajanju od četiri godine nakon što je potvrđeno da je koristio nedopušteni hormon testosterona još 2006., tvrdi list Washington Post u svojem web-izdanju.
Ugledni Post iz svojih izvora saznaje odluku američkog Arbitražnog suda, koji je preglasavanjem (2-1) odlučio kazniti Gatlina sa četiri godine. Budući da je 25-godišnji Gatlin već jednom, i to 2001., "pao" na doping-testu zbog jednog nedopuštenog lijeka, sadašnja kazna i nije mogla biti manja od četiri godine.
Novinari nisu uspjeli dobiti komentar Gatlina ili njegova odvjetnika.
Gatlin je najveći uspjeh u karijeri napravio osvajanjem olimpijskog zlata na "stotci" u Ateni 2004., a 2005. je postao svjetskim prvakom u Helsinkiu na 100 i 200 metara. Nakon što je u Dohi izjednačio svjetski rekord (9.77) i osvojio američki naslov, 2006. je potvrđeno da je Gatlin uzimao velike količine testosterona.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare