To je to što me zanima!

ATP Basel: David Nalbandian izbacio Marina Čilića iz turnira

Argentinac David Nalbandian pobijedio je najboljeg hrvatskog i 15. svjetskog igrača Marina Čilića 4-6 6-4 6-4 u dvoboju osmine finala na dvoranskom turniru u Baselu...
Vidi originalni članak


Nalbandian se još jednom pokazao kao nepremostiva prepreka za Čilića. Bio je ovo njihov treći dvoboj i treća pobjeda 28-godišnjeg Argentinca. No, za razliku od prva dva ogleda, ovaj je barem bio daleko ravnopravniji. Nalbandian je prvi puta dobio Čilića 2006. godine u Davis Cup dvoboju u Zagrebu 6-1, 6-1, 6-2, a novu pobjedu upisao je u polufinalu Washingtona ove godine 6-2, 6-2.

Upravo je Washington bio zadnji turnir ove sezone na kojem je Čilić ostvario više od jedne pobjede. Basel mu je osmi turnir nakon toga, a na tih osam turnira je Međugorac ubilježio samo 5 pobjeda. No, ne može se reći da je u Baselu igrao loše, naprotiv.

Nakon lagane pobjede nad Švicarcem Marcom Chiudinelijem u 1. kolu, Čilić se, pogotovo u prvom setu, dobro nosio i s Nalbandianom, trenutno 29. na ATP ljestvici, ali s igračem koji, kada je raspoložen, vrijedi puno, puno više. U Baselu je definitivno bio raspoložen protiv Čilića. Osim toga, Argentinac ima i značajnu povijest na ovome turniru. Osvojio ga je 2002. godine, a još tri puta, 2003., 2004. i 2008. godine, igrao je u finalu.

Čilić je najbolje protiv Nalbandiana odigrao prvi set, koji je i dobio. Spasio je naš tenisač jednu break-loptu već u prvom gemu, a iskoristio svoju drugu za vodstvo 2-0. Nalbandian je nadoknadio zaostatak u sedmom gemu, potom poravnao na 4-4, ali je Čilić u 10. gemu realizirao drugu set-loptu.

No, u nastavku je Argentinac igrao nepogrešivo na svom servisu i Čiliću nije nudio baš ništa na svom početnom udarcu. Izgubio je Nalbandian samo po 3 poena na vlastitom servisu i u drugom i u trećem setu, pa mu je u obje dionice po jedan break bio dovoljan za pobjedu. U drugom ga je osigurao krasnim lobom u petom gemu na drugoj break-lopti, a u trećem setu je oduzeo servis Čiliću već u prvom gemu.

Čilić nije igrao loše, ali je Argentinac naprosto bio nešto bolji i zasluženo ide u četvrtfinale. Tamo čeka pobjednika meča Roddick – Golubjev.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • stef_mrcina 04.11.2010.

    Ne znam koji je qurac Čiliću, pa nije poštenog tenisača dobio od ne znam kad. Nadam se da će ovu krizu uskoro prebrodit, jer kad je pravi, onda je TOP 5 svijeta!

Komentiraj...
Vidi sve komentare