To je to što me zanima!

ATP Cincinnati: Nadal dobio Verdasca nakon tri tie-breaka

Tri sata i 38 minuta igre, odnosno pet meč-lopti, bilo je potrebno Španjolcu Rafaelu Nadalu za pobjedu nad sunarodnjakom Fernandom Verdascom 7-6(5), 6-7(4), 7-6(9)
Vidi originalni članak

U 12. ogledu dvojice ljevorukih Španjolaca 12. put slavio je Rafael Nadal koji je imao laganih i vrlo teških pobjeda tijekom karijere protiv Verdasca. Ova je u osmini finala ATP Masters 1000 turnira u Cincinnatiju bila jedna od najtežih. Iako nije imao meč-loptu, Verdasco je bio jako blizu uspjeha protiv Nadala koji je definitivno jako daleko od svoje najbolje igre.

Nadal je u sva tri-seta bio u jednom breaku zaostatka. Verdasco je čak na kraju osvojio i pet poena više od Nadala, ali mu sve to nije bilo dovoljno za pobjedu.

Nadal je imao samo 24 izravna poena. Napravio je čak 41 neforsiranu pogrešku. Verdasco ih je prikupio 59, ali je imao i 47 ''winnera''.

Nadal će u četvrtfinalu igrati protiv Amerikanca Mardyja Fisha, koji ovoga ljeta igra u životnoj formi. Nakon što je izgubio baš od Nadala u četvrtfinalu Wimbledona, Fish je osvojio turnir u Atlanti, te igrao finala u Los Angelesu i prošlog tjedna na još jednom Masters 1000 turniru u Montrealu. U Cincinnatiju je Fish, pak, dva puta već igrao u finalu, 2003. godine (Roddick) i prošle godine (Federer).

Fish je u osmini finala pobijedio Francuza Richarda Gasqueta 7-5, 7-5.

Britanac Andy Murray pobijedio je u osmini finala američkog kvalifikanta Alexa Bogomolova 6-2, 7-5, uzvrativši mu za poraz ranije ove godine u Miamiju. Među 8 najboljih je i Čeh Tomaš Berdych, koji je lagano pobijedio Španjolca Nicolasa Almagra sa 6-2, 6-2.

ATP Cincinnati, osmina finala:

Berdych (8) – Almagro (9) 6-2, 6-2

Murray (4) – Bogomolov 6-2, 7-5

Fish (7) – Gasquet (12) 7-5, 7-5

Nadal (2) – Verdasco 7-6(5), 6-7 (4), 7-6(9)

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dusansk 19.08.2011.

    Od kad je Nole dobio finale Madrida počeo je lom, pad, krah i sve najgore po Nadala. Sad su problemi opekline, upale sinusa (upale mu gaće u guzicu, ništa više) i ko zna kakve sad izgovore treba smisliti....

  • KD35 19.08.2011.

    Loše igra Nadal u usporedbi sa onim šta očekujemo od njega. Danas bi Fishu mogla napokon bit prilika da ga pobjedi jednom. Fish je u dobroj formi, a za Nadala se to nemože baš reč. Fish igra 'doma', zadnja tri turnira je došo do finala, a Nadal je igro jučer sa Verdascom skoro 4 sata meč, onda je par sati kasnije igrao meč u parovima sa Marc Lopezom, još ima neku opeklinu na ruci, imo je upalu sinusa prošli tjedan,... Skoro bi rekao da je Fish danas favorit, makar nije tako na papiru...

Komentiraj...
Vidi sve komentare