To je to što me zanima!

ATP Monte Carlo: Španjolac Nadal nastavio je niz na zemlji

Španjolac Rafael Nadal, osvojio je sedmi uzastopni naslov pobjednika na ATP turniru u Monte Carlu. U finalu je pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera 6-4, 7-5...
Vidi originalni članak

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal prošle je godine osvojio četiri najjača turnira na zemljanoj podlozi, redom Monte Carlo, Rim, Madrid i Roland Garros. U istom tonu započeo je i ove godine svoju sezonu na svojoj omiljenoj podlozi, na kojoj je u proteklih šest godina pretrpio samo šest poraza. Sedmim uzastopnim trijumfom u Monte Carlu stigao je do svog 30. naslova na zemlji, čime se izjednačio sa Björnom Borgom i Manuelom Orantesom. Ispred njih su samo Guillermo Vilas sa 45 i Thomas Muster sa 40 osvojenih turnira na zemljanoj podlozi.

Ukupno je Nadal u 59. ATP finalu karijere stigao do 44. naslova pobjednika. Ferrer je odigrao svoj 22. finale i sada je njegov omjer pobjeda i poraza u finalima 11-11.

Nadalu je ovo bila 12. pobjeda nad Ferrerom u njihovom 16. dvoboju. U Monte Carlu su igrali već treći puta i sva tri meča je dobio ljevoruki i bolji Španjolac.

U prvom setu je Nadal nakon velike borbe stigao do vodstva uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom je Nadal imao 4-3 i servis, kada se Ferrer breakom uspio vratiti u meč, pa potom i povesti 5-4. Nadal je tada ponovno zaigrao najbolje što zna, vezao tri gema i upisao pobjedu kojom je srušio vlastiti rekord na ATP Touru po broju uzastopnih trijumfa na istom turniru. Upravo je rekordan bio njegov dosadašnji niz u Monte Carlu.

Ovom se pobjedom Nadal osvetio četiri godine starijem sunarodnjaku za poraz u njihovome jedinom ogledu ove sezone, četvrtfinalu Australian Opena, u kojem je ozlijeđenog (aduktor) Nadala Ferrer deklasirao 6-4, 6-2, 6-3.

Ovo je Nadalu bila deveta uzastopna pobjeda nad Ferrerom (u deset mečeva ukupno) na zemljanoj podlozi. Kad su u pitanju turniri Masters 1000 kategorije, Ferreru je ovo bio drugi finale poslije Rima prošle godine. I tada je od njega bolji bio Nadal.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • AmalijaKusić 18.04.2011.

    Nadal je najbolji i jučer je ispisao povijest pa nek samo netko reće da je Federer bolji jer to nije istina!NADAL IS NUMBER ONE!

  • onaj 17.04.2011.

    Na početku turnira u Monte Carlu sam tu na 24 sata komentirao da Nadal u cijelom zemljanom dijelu sezone neće izgubiti više od 3 seta. Budući da mu je Murray oduzeo jedan u polufinalu imam još 2 seta fore :))))))))))))))))))

  • ToniMontana 17.04.2011.

    ima i Turaka na Hrvatskoj stranici, svaka cast Nadalu

Komentiraj...
Vidi sve komentare