Obavijesti

Sport

Komentari 7

ATP Monte Carlo: Španjolac Nadal nastavio je niz na zemlji

ATP Monte Carlo: Španjolac Nadal nastavio je niz na zemlji
1

Španjolac Rafael Nadal, osvojio je sedmi uzastopni naslov pobjednika na ATP turniru u Monte Carlu. U finalu je pobijedio sunarodnjaka Davida Ferrera 6-4, 7-5...

VIDEO

Najbolji svjetski tenisač Rafael Nadal prošle je godine osvojio četiri najjača turnira na zemljanoj podlozi, redom Monte Carlo, Rim, Madrid i Roland Garros. U istom tonu započeo je i ove godine svoju sezonu na svojoj omiljenoj podlozi, na kojoj je u proteklih šest godina pretrpio samo šest poraza. Sedmim uzastopnim trijumfom u Monte Carlu stigao je do svog 30. naslova na zemlji, čime se izjednačio sa Björnom Borgom i Manuelom Orantesom. Ispred njih su samo Guillermo Vilas sa 45 i Thomas Muster sa 40 osvojenih turnira na zemljanoj podlozi.

Ukupno je Nadal u 59. ATP finalu karijere stigao do 44. naslova pobjednika. Ferrer je odigrao svoj 22. finale i sada je njegov omjer pobjeda i poraza u finalima 11-11.

Nadalu je ovo bila 12. pobjeda nad Ferrerom u njihovom 16. dvoboju. U Monte Carlu su igrali već treći puta i sva tri meča je dobio ljevoruki i bolji Španjolac.

U prvom setu je Nadal nakon velike borbe stigao do vodstva uz dva breaka i jedan izgubljeni servis. U drugom je Nadal imao 4-3 i servis, kada se Ferrer breakom uspio vratiti u meč, pa potom i povesti 5-4. Nadal je tada ponovno zaigrao najbolje što zna, vezao tri gema i upisao pobjedu kojom je srušio vlastiti rekord na ATP Touru po broju uzastopnih trijumfa na istom turniru. Upravo je rekordan bio njegov dosadašnji niz u Monte Carlu.

Ovom se pobjedom Nadal osvetio četiri godine starijem sunarodnjaku za poraz u njihovome jedinom ogledu ove sezone, četvrtfinalu Australian Opena, u kojem je ozlijeđenog (aduktor) Nadala Ferrer deklasirao 6-4, 6-2, 6-3.

Ovo je Nadalu bila deveta uzastopna pobjeda nad Ferrerom (u deset mečeva ukupno) na zemljanoj podlozi. Kad su u pitanju turniri Masters 1000 kategorije, Ferreru je ovo bio drugi finale poslije Rima prošle godine. I tada je od njega bolji bio Nadal.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše