To je to što me zanima!

ATP Monte Carlo: Španjolski finale Rafe Nadala i Ferrera...

U finalu ATP turnira u Monte Carlu, prvog iz serije Masters 1000 na zemljanoj podlozi u sezoni, igrat će dva španjolska tenisača - Rafael Nadal i David Ferrer...
Vidi originalni članak

Nastavio je Nadal svoju strašnu seriju koju ima na ovom turniru. U Monte Carlu je bio pobjednik posljednjih šest godina, a došao je na mali korak do sedme uzastopne titule. Omogućila mu je to polufinalna pobjeda protiv Britanca Andyja Murraya od 6-4, 2-6, 6-1. Drugi Španjolac David Ferrer je u dva seta zakoračio prema finalnom ogledu, sa 6-3, 6-2 je bio bolji od Austrijanca Jürgena Melzera.

Jedno vrijeme je bilo upitno hoće li Nadal uopće igrati polufinale, budući da je Murray zbog bolova u laktu bio blizu predaje. Meč je kasnio tridesetak minuta, a onda je Britanac stavio Nadala na sto muka tijekom prva dva seta.

Nadal je vodio 4-1 u prvoj dionici, ali je Murray došao do 4-4 i dokazao da se neće tako lako predati unatoč problemima s laktom, ali i činjenici da Nadal prošle godine nije izgubio niti jedan meč na ovoj podlozi, a i ove sezone doslovno gazi suparnike na tom terenu. No, Nadal je ipak dobio prvi set sa 6-4, ali je Britanac fantastično uzvratio u drugom setu. Dobio ga je 6-2, ali i očigledno preforsirao lakat.

Dakako, čekalo se i da Nadal ubaci u veću brzinu, pa je pomeo s terena Murraya u trećem setu u kojem je njegov suparnik uhvatio samo deset poena. Tijekom treće dionice je Murray ponovno pozivao pomoć liječnika zbog lakta. Čak je sedam puta Nadal napravio break u meču, a Murray jednom manje.

U drugom polufinalu je Melzer otvorio ogled s 3-1 samo da bi Ferrer dobio prvi set sa 6-3 i vrlo brzo pobjegao na daleku prednost u drugom setu. Ferrer je u tom meču imao četiri break-šanse i svaku je iskoristio, dok je Melzer od devet prilika iskoristio samo jednu.

Prošle godine su Nadal i Ferrer igrali polufinale Monte Carla i Nadal je tada slavio sa 6-2, 6-3. Nešto kasnije su se susreli i u finalu Rima kada je Nadal bio bolji sa 7-5, 6-2.

U karijeri Nadal ima 11-4 protiv Ferrera, s tim da je Ferrer dobio jedini meč u ovoj 2011. godini. Slavio je s uvjerljivih 6-4, 6-2, 6-3 u četvrtfinalu Australian Opena.

ATP Monte Carlo, polufinale:

Nadal (1) - Murray (3) 6-4, 2-6, 6-1

Ferrer (4) - Melzer (7) 6-3, 6-2

Idi na 24sata

Komentari 3

  • user_44170 17.04.2011.

    kako rafica igra sine moj apsolutni bog šljake...mora se priznat da ga je murray prebio u 2 setu,al to nisu istine sta rafa sve stize onak moras 3 puta dobit poen da bi ga na kraju osvojio...kakav bekend ima murray sine moj kad zapali dijagonalu ni ne vidis je , brijem da je bio nekih 150 km/h jedan winner...sutra rafa dobija ferrera kao sto je i ocekivano

Komentiraj...
Vidi sve komentare