Obavijesti

Sport

Komentari 3

ATP Monte Carlo: Španjolski finale Rafe Nadala i Ferrera...

ATP Monte Carlo: Španjolski finale Rafe Nadala i Ferrera...
1

U finalu ATP turnira u Monte Carlu, prvog iz serije Masters 1000 na zemljanoj podlozi u sezoni, igrat će dva španjolska tenisača - Rafael Nadal i David Ferrer...

VIDEO

Nastavio je Nadal svoju strašnu seriju koju ima na ovom turniru. U Monte Carlu je bio pobjednik posljednjih šest godina, a došao je na mali korak do sedme uzastopne titule. Omogućila mu je to polufinalna pobjeda protiv Britanca Andyja Murraya od 6-4, 2-6, 6-1. Drugi Španjolac David Ferrer je u dva seta zakoračio prema finalnom ogledu, sa 6-3, 6-2 je bio bolji od Austrijanca Jürgena Melzera.

Jedno vrijeme je bilo upitno hoće li Nadal uopće igrati polufinale, budući da je Murray zbog bolova u laktu bio blizu predaje. Meč je kasnio tridesetak minuta, a onda je Britanac stavio Nadala na sto muka tijekom prva dva seta.

Nadal je vodio 4-1 u prvoj dionici, ali je Murray došao do 4-4 i dokazao da se neće tako lako predati unatoč problemima s laktom, ali i činjenici da Nadal prošle godine nije izgubio niti jedan meč na ovoj podlozi, a i ove sezone doslovno gazi suparnike na tom terenu. No, Nadal je ipak dobio prvi set sa 6-4, ali je Britanac fantastično uzvratio u drugom setu. Dobio ga je 6-2, ali i očigledno preforsirao lakat.

Dakako, čekalo se i da Nadal ubaci u veću brzinu, pa je pomeo s terena Murraya u trećem setu u kojem je njegov suparnik uhvatio samo deset poena. Tijekom treće dionice je Murray ponovno pozivao pomoć liječnika zbog lakta. Čak je sedam puta Nadal napravio break u meču, a Murray jednom manje.

U drugom polufinalu je Melzer otvorio ogled s 3-1 samo da bi Ferrer dobio prvi set sa 6-3 i vrlo brzo pobjegao na daleku prednost u drugom setu. Ferrer je u tom meču imao četiri break-šanse i svaku je iskoristio, dok je Melzer od devet prilika iskoristio samo jednu.

Prošle godine su Nadal i Ferrer igrali polufinale Monte Carla i Nadal je tada slavio sa 6-2, 6-3. Nešto kasnije su se susreli i u finalu Rima kada je Nadal bio bolji sa 7-5, 6-2.

U karijeri Nadal ima 11-4 protiv Ferrera, s tim da je Ferrer dobio jedini meč u ovoj 2011. godini. Slavio je s uvjerljivih 6-4, 6-2, 6-3 u četvrtfinalu Australian Opena.

ATP Monte Carlo, polufinale:

Nadal (1) - Murray (3) 6-4, 2-6, 6-1

Ferrer (4) - Melzer (7) 6-3, 6-2

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše