To je to što me zanima!

ATP Rim: Rafael Nadal i Novak Đoković ponovno igraju finale

Španjolac Rafael Nadal i Srbin Novak Đoković, dvojica najboljih tenisača svijeta, igrat će u nedjelju u finalu Rima. Nadal je pobojedio Gasqueta, a Đoković Murraya...
Vidi originalni članak

Do plasmana u finale su Nadal i Đoković došli na dva potpuno različita načina. U prvom polufinalu, peterostruki pobjednik u Rimu i branitelj naslova Rafael Nadal pobijedio je 16. nositelja, Francuza Richarda Gasqueta 7-5, 6-1 nakon jednog sata i 33 minute igre. Gasquet je u prvom setu pružao odličan otpor najboljem svjetskom tenisaču, ali je Španjolac ipak u 11. gemu napravio break. Gasquet je gem kasnije propustio break-loptu kojom je mogao izboriti ulazak u tie-break. U drugom setu je Nadalov put do pobjede bio znatno lakši.

Novak Đoković je, pak, nastavio svoj niz bez poraza ove godine, svladavši u vrhunskoj teniskoj predstavi Škota Andyja Murrayja 6-1, 3-6, 7-6(2) nakon tri sata i dvije minute igre. Bio je Đoković samo dva poena udaljen od poraza, jer je Murray, servirajući za pobjedu pri vodstvu 5-4 u trećem setu, imao 30-15. No, Đoković je u tom gemu iskoristio treću break-loptu. Točnije rečeno, Murray je napravio dvostruku pogrešku...

Đoković je u prvom setu igrao gotovo bez pogreške, pa je Murray uhvatio samo jedan gem, i to na primanju servisa. Na svom je početnom udarcu Škot osvojio samo 6 poena u prvom setu.

No, od drugog seta, kada se Murray značajno podignuo, a Đoković je malo pao, razvila se ravnopravna borba. Britanac je u šestom gemu napravio break koji mu je na kraju bio dovoljan za ulazak u treći set.

A u odlučujućoj dionici, Đoković je poveo s 3-1, samo da bi Murray s tri uzastopna gema, od toga dva breaka, stigao do prednosti 4-3 i servisa. Đoković je breakom izjednačio na 4-4, ali je u sljedećem gemu opet izgubio servis. Ipak, ostao je dovoljno čvrst, te je napravio i svoj treći break u trećem setu, a u tie-breaku je bio puno bolji.

Zanimljivo da su obojica imali po 36 izravnih poena, ali je Đoković napravio 33 nepotrebne pogreške, a Murray četiri više...

Đoković je iskoristio prvu meč-loptu protiv Murrayja nekih 45 minuta prije 24. rođendana britanskog tenisača. Bio je to njihov deveti meč i šesta pobjeda srpskog tenisača. Đoković je, tako, stigao do 36. uzastopne pobjede bez ijednog poraza ove godine, a 38. uspjeha u nizu, ako računamo i dvije pobjede koje je ostvario na kraju prošle godine u finalu Davis Cupa protiv Francuske.

Đoković je pobijedio Rafaela Nadala u sva tri finala koje su njih dvojica odigrali ove sezone u finalnim mečevima na Masters 1000 turnirima, u Indian Wellsu i Miamiju na tvrdoj podlozi, te prošlog tjedna u Madridu na zemlji, što je bila i prva Đokovićeva pobjeda na crvenoj prašini protiv Španjolca u desetom pokušaju.

Nadal je nakon pobjede nad Gasquetom iskreno priznao kako bi više volio u finalu igrati protiv Andyja Murrayja. Želja mu se nije ispunila, ali će ipak u nedjelju imati jednu veliku prednost u odnosu na velikog rivala. On je svoj meč završio nekih sedam sati prije nego je to učinio Đoković, koji je usto imao i puno teži i naporniji meč.

ATP Rim, polufinale:

Nadal (1) – Gasquet (16) 7-5, 6-1

Đoković (2) – Murray (4) 6-1, 3-6, 7-6(2)

Idi na 24sata

Komentari 17

  • dusansk 15.05.2011.

    37 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dosadan meč za razliku od jučerašnjeg . Rafa nema igru protiv Novaka.......

  • dusansk 15.05.2011.

    Ivo Karlović - “Kažu da se uči iz grešaka. Ako je tako, Nole nije naučio ništa ove godine”.

  • kozara 15.05.2011.

    u cetiri sata pocinje okrsaj. nek pobjedi bolji. ipak prednost dajem noletu i nadam se da ce ga i cetvrti put zaredom pobjediti. a u kladionici koeficejent na noleta dva sesdeset. stvarno ne razumijem.

Komentiraj...
Vidi sve komentare