To je to što me zanima!

Australcima uspjelo puštanje, Slovenci na SAD u četvrtfinalu

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Sramotno drugo poluvrijeme u kojem su se Australci izmicali igračima Angole na zakucavanjima bilo je dovoljno da Boomersi padnu na treće mjesto i izbjegnu SAD
Vidi originalni članak

Posljednja kola natjecanja po skupinama uvijek su donosila kalkulacije i pokušaje izbjegavanja rivala u eliminacijskoj fazi. Ali to što su Australci radili protiv Angole zaista nije bilo normalno. 

I u sažecima se vidi koliko Boomersi usporeno idu u obranu i tragikomično ispadaju u pokušajima uzimanja lopte. Angola je zaostatak od 42-29 s poluvremena pretvorila u pobjedu 91-83, što znači da je zabila 62 koša u drugom poluvremenu. Usporedbe radi - Angola je slabašnom Meksiku zabila 55 u cijeloj utakmici...

- Fiba bi trebala poduzeti nešto - napisao je bijesni Goran Dragić na svojem Twitteru dok je gledao tu utakmicu. 

A opet, Slovenci su mogli sve sami riješiti. Poraz od Litve 67-64 gurnuo ih je na drugo mjesto u skupini, što znači da se već u četvrtfinalu mogu sresti s Amerikancima. Litva s prvog mjesta neće na Amere do polufinala, baš kao ni Australija s trećeg. 

Finci propustili dvije meč-lopte

Slovenci prije SAD-a moraju pobijediti Dominikansku Republiku u subotu, a Amerikanci će svoj dio posla odraditi protiv Meksika. Litavci idu na Novi Zeland, koji je u posljednjem kolu eliminirao nesretnu Finsku. Petteri Koponen imao je šuteve za prolazak i protiv Turske i protiv Novog Zelanda, promašio je oba puta. 

S naše strane ždrijeba spremaju se tri velika ogleda. Uz susret Hrvatske i Francuske, igraju se i dva lokalna derbija. Grci traže četvrtfinale protiv Srbije, a Brazilci protiv Argentine. 

Južnoamerikanci su prije četiri godine u Turskoj odigrali jednu od najljepših utakmica u povijesti svjetskih prvenstava, a prolazak među osam u Istanbulu izborili su Argentinci s 93-89. 

Osmina finala

Madrid:

  • Španjolska - Senegal (subota, 22h) 
  • Hrvatska - Francuska (subota, 18h) 
  • Grčka - Srbija (nedjelja, 18h) 
  • Brazil - Argentina (nedjelja, 22h)

Barcelona:

  • SAD - Meksiko (subota, 16h) 
  • Slovenija - Dominikanska Republika (subota, 20h)
  • Litva - Novi Zeland (nedjelja, 16h) 
  • Turska - Australija (nedjelja, 20h)
Idi na 24sata

Komentari 44

  • lolololo1000 05.09.2014.

    neka ameri pometu pod sa ovin slovencima.jucer nisu mogli pogodit bazen s deset centi a ne kos

  • dadomatos 05.09.2014.

    Ja mislim da su Ameri namjerno pobjedili zadnju tekmu da izbjegnu Australiju!

  • tommot 05.09.2014.

    Trebali bi napraviti svjetsko prvenstvo sa 3 reprezentacije, to su Hrvatska, Slovenija i Srbija... :))) I evo nam svaki dobiva medalju...

Komentiraj...
Vidi sve komentare