Obavijesti

Sport

Komentari 44

Australcima uspjelo puštanje, Slovenci na SAD u četvrtfinalu

Australcima uspjelo puštanje, Slovenci na SAD u četvrtfinalu
2

Sramotno drugo poluvrijeme u kojem su se Australci izmicali igračima Angole na zakucavanjima bilo je dovoljno da Boomersi padnu na treće mjesto i izbjegnu SAD

VIDEO

Posljednja kola natjecanja po skupinama uvijek su donosila kalkulacije i pokušaje izbjegavanja rivala u eliminacijskoj fazi. Ali to što su Australci radili protiv Angole zaista nije bilo normalno. 

I u sažecima se vidi koliko Boomersi usporeno idu u obranu i tragikomično ispadaju u pokušajima uzimanja lopte. Angola je zaostatak od 42-29 s poluvremena pretvorila u pobjedu 91-83, što znači da je zabila 62 koša u drugom poluvremenu. Usporedbe radi - Angola je slabašnom Meksiku zabila 55 u cijeloj utakmici...

- Fiba bi trebala poduzeti nešto - napisao je bijesni Goran Dragić na svojem Twitteru dok je gledao tu utakmicu. 

A opet, Slovenci su mogli sve sami riješiti. Poraz od Litve 67-64 gurnuo ih je na drugo mjesto u skupini, što znači da se već u četvrtfinalu mogu sresti s Amerikancima. Litva s prvog mjesta neće na Amere do polufinala, baš kao ni Australija s trećeg. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Finci propustili dvije meč-lopte

Slovenci prije SAD-a moraju pobijediti Dominikansku Republiku u subotu, a Amerikanci će svoj dio posla odraditi protiv Meksika. Litavci idu na Novi Zeland, koji je u posljednjem kolu eliminirao nesretnu Finsku. Petteri Koponen imao je šuteve za prolazak i protiv Turske i protiv Novog Zelanda, promašio je oba puta. 

S naše strane ždrijeba spremaju se tri velika ogleda. Uz susret Hrvatske i Francuske, igraju se i dva lokalna derbija. Grci traže četvrtfinale protiv Srbije, a Brazilci protiv Argentine. 

Južnoamerikanci su prije četiri godine u Turskoj odigrali jednu od najljepših utakmica u povijesti svjetskih prvenstava, a prolazak među osam u Istanbulu izborili su Argentinci s 93-89. 

Osmina finala

Madrid:

  • Španjolska - Senegal (subota, 22h) 
  • Hrvatska - Francuska (subota, 18h) 
  • Grčka - Srbija (nedjelja, 18h) 
  • Brazil - Argentina (nedjelja, 22h)

Barcelona:

  • SAD - Meksiko (subota, 16h) 
  • Slovenija - Dominikanska Republika (subota, 20h)
  • Litva - Novi Zeland (nedjelja, 16h) 
  • Turska - Australija (nedjelja, 20h)
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića