To je to što me zanima!

Austrija planira napasti preko Danijela Pranjića

Austrijske novinare zanimalo je hoće li izbornik Hickersberger krenuti s dvojicom napadača i na Pranjića \\'gurnuti\\' Werderova napadača Harnika
Vidi originalni članak

Hickersberger je dobro “snimio” slabosti koje iskazuje Bilićeva obrana. Austrijski novinari su ga pitali za neuvjerljivu partiju Pranjića u Budimpešti. Zanimalo ih je hoće li krenuti s dvojicom napadača i na Pranjića “gurnuti” Werderova napadača Harnika.
- Sastav s Harnikom je jedna od varijanti. Ne isključujem da ćemo protiv Hrvatske zaigrati s dva napadača jer igramo na svom stadionu i igrat ćemo na pobjedu. Na treningu smo vježbali naše jake strane, zato je i trajao samo 15 minuta. Ha, ha, ha - rekao je austrijski izbornik, a i Martin Harnik očekuje da će biti u prvih jedanaest:
- Šimunić i R. Kovač nisu baš najbrži? Pa moglo bi se tako reći! I lijevi bek je vrlo ofenzivan, voli ići naprijed i mogao bih to iskoristiti.

OD AUSTRIJE PRIJETE TRI OPASNOSTI

1. Prekidi
Ako Pranjić bude svako malo faulirao protivnika na 20-ak metara od gola, neće biti dobro. Austrijanci su fantastični u igri glavom. Prekide im izvodi Ivanschitz, a najopasniji skakač im je Prödl - Nizozemskoj je zabio dva gola glavom.

2. Navijači
Krenuli su kao totalni pesimisti, čak su bili pokrenuli i peticiju “nemojmo se sramotiti”. No kako se primiče početak Eura, sve više Austrijanaca vjeruje u čudo. Sad više uopće ne sumnjaju da mogu pobijediti Hrvatsku

3. Kondicija
Hickersberger je još prije dvije godine za kondicijskog trenera doveo Engleza Rogera Sprya. Čovjek iz Birminghama jedan je od najcjenjenijih stručnjaka za fizičku pripremu u Europi. Radio je s Joseom Mourinhom i zna svoj posao.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare