To je to što me zanima!

Austrijski mediji: Debi iz snova za Rangnicka, posramili su Hrvate. Ovo je čista senzacija

Moglo bi se govoriti o različitoj razini motivaciji dviju momčadi. Za Hrvatsku se moglo pretpostaviti da je umorna dok je Austrija bila raspoložena za novi početak, pišu Kleine Zeitung
Vidi originalni članak

Austrijska reprezentacija je pod vodstvom novog izbornika Ralfa Rangnicka iznenadila Hrvatsku u osječkom Gradskom vrtu pobijedivši s 3-0 na otvaranju Lige nacija. 

POGLEDAJTE VIDEO: Tamburaši s navijačima u Osijeku

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

"Debi iz snova za Rangnicka", "Savršen početak Rangnickove ere", pišu austrijski mediji nakon velikog slavlja. 

'Vatreni' su izgubili od najslabijeg protivnika na papiru, a bio je to ujedno i njihov prvi poraz u Osijeku i jedan od najtežih domaćih poraza uopće. Iako je Austrija iskoristila nekoliko dobrih prilika za gol, u konačnici su došli do velike pobjede golovima Arnautovića, Gregoritscha i Sabitzera.

"Austrija se činila drugačijom, kao da je netko pritisnuo prekidač", pišu Kleine Zeitung pa dodaju:

"Moglo bi se govoriti o različitoj razini motivaciji dviju momčadi. Za Hrvatsku se moglo pretpostaviti da je umorna dok je Austrija bila raspoložena za novi početak"

Austrijanci su pokazali kvalitetu i mirnoću te startom u Ligi nacija zasigurno mogu biti zadovoljni, ali izbornik Rangnick nakon pobjede je istaknuo da 'nema razloga za euforiju'.

- Austrija nije favorit niti protiv jedne momčadi u ovoj skupini, odnosno protiv Francuske, Danske i Hrvatske - rekao je Rangnick. 

"Reprezentacija Austrije iznenađujuće je pobijedila u prvoj utakmici pod vodstvom novog izbornika te se predstavila kao jak kolektiv", piše austrijski Kurier pa dodaje: 

"Nedvojbeno je da je viceprvak Hrvatska zračila zbog individualne kvalitete te su često znali izbjeći pritisak Austrijanaca i pronaći šanse, ali austrijska obrana bila je dobra".

"Senzacija na debiju. Rangnickova momčad posramila Hrvatsku", naslov je na Kronen Zeitungu koji je nahvalio pristup Rangnickovih igrača i dodao:

"Bila je ovo prva kompetitivna pobjeda protiv Hrvatske i to u gostima. Protiv momčadi koja je i dalje svjetski viceprvak to se može opisati kao senzacija. Ne dobivaju se svaki dan ovakve utakmice i moramo čestitati i izborniku i svim igračima".

Idi na 24sata

Komentari 25

  • korona do i poslije sezone 04.06.2022.

    ekipa sa termina nebi primila 3 od austrije

  • RCR-Dečec 04.06.2022.

    Dani ponosa i slave! Hvala ti Daliću 🤮 odlična psihološka i taktička priprema utakmice,

  • Puno volim Hrvatsku 04.06.2022.

    Puno babica kilavo djete. Mislim na pomoćne trenere Olića, Čorluku i Manđukića...treba ih zamijenit sa Avom Karabatić, Nives Celzijus i Kristinom Mandarinom, možda naši igrači ne bi bili pod tolikim stresom i pritiskom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare