To je to što me zanima!

Babić blizu ostvarenja sna: Uskoro će se boriti za naslov?

Prvak bridger kategorije je Oscar Rivas, a WBC je među izazivače uvrstio Alena Babića! Prvi izazivač je Evgenij Romanov, drugi je Poljak Lukasz Rozanski, a na trećem mjestu se smjestio hrvatski boksač
Vidi originalni članak

Životna priča hrvatskog boksača Alena Babića (31) može se poistovjetiti s filmskim scenarijem. Na početku boksačke karijere preživljavao je tako što je radio kao redar u noćnim klubovima, a sa svega nekoliko funti u džepu je prije tri godine otišao u London na sparinge s poznatim boksačem Dillianom Whyteom. 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Britanski boksač bio je oduševljen njegovim 'old school' boksom i beskompromisnim pristupom pa ga je odlučio zastupati. Od tada je Babićeva karijera doživjela strelovit uspon.

Hrvatski boksač je u profesionalnoj karijeri nanizao devet pobjeda iz devet mečeva u teškoj kategoriji, a uskoro bi se mogao boriti za naslov! Riječ je o novoosnovanoj bridgerweight kategoriji koja se nalazi između teške i lakoteške kategorije, a težinska granica joj je 101.6 kilograma.

Na godišnjoj konvenciji WBC boksačke organizacije potvrđeni su izazivači za sve kategorije. U bridgerweight kategoriji prvak je Oscar Rivas, a WBC je među izazivače uvrstio Alena Babića! Prvi izazivač je Evgenij Romanov, drugi je Poljak Lukasz Rozanski, a na trećem mjestu se smjestio hrvatski boksač. 

Babić je do sada nastupao u teškoj kategoriji, no obzirom kako u većinu mečeva ulazi s manje od 100 kilograma, bez problema bi mogao zadovoljiti granicu pa bi ga uskoro mogli gledati u novoj kategoriji. U teškoj kategoriji je konkurencija ogromna, pitanje je kada će dobiti priliku boriti se protiv najboljih boraca, a u bridgerweight kategoriji bi imao priliku boriti se za pojas. Da se njega pita, on bi u ring mogao već sutra. 

'Savage' je posljednju borbu imao prije manje od mjesec dana kada je u drugoj rundi nokautirao Erica Molinu i umirovio ga. Bio mu je to najteži izazov u dosadašnjoj karijeri kojeg je bez problema riješio. A to je bio samo početak za hrvatsku zvijer pred kojim su velike stvari.

- Ja sam snove ispunio prije tri godine kad sam prvi put boksao profesionalni meč. Opravdao sam zašto sam ušao u boks, sve što su govorili da ne mogu. Imam devet nokauta, već sam svjetska atrakcija, a još se nisam ni zagrijao. Nitko me nije testirao, ne zna ni što bi trebao napraviti da me pobijedi, probali su sve. A nemam gdje pasti, ne mogu više unatrag, samo naprijed. I da sutra prestanem boksati, napravio sam ime za cijeli život - kazao nam je Babić u velikom intervjuu

Idi na 24sata

Komentari 17

  • NIKE 19.11.2021.

    Hahahahahah jedva čekam da izgubiš.

  • VolbeatDbv 18.11.2021.

    Samo naprijed Babiću, daleko si od tehničara, ali imaš srce, stav, imidž...i to jedino pali trenutno. Hrgović jest miljama ispred po kvaliteti, ali džaba mu kada se bori s blago rečeno vrećama za udaranje

  • biberrr 18.11.2021.

    Hearn ima svoju zlatnu kravu AJ, zato Hrga ne može ni blizu borbi za naslov. Tek kad se Joshua ostavi boksa, Hrga će dobiti priliku. Babo ima otvoren put prema naslovu u bridger kategoriji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare