Obavijesti

Sport

Komentari 17

Babić blizu ostvarenja sna: Uskoro će se boriti za naslov?

Babić blizu ostvarenja sna: Uskoro će se boriti za naslov?

Prvak bridger kategorije je Oscar Rivas, a WBC je među izazivače uvrstio Alena Babića! Prvi izazivač je Evgenij Romanov, drugi je Poljak Lukasz Rozanski, a na trećem mjestu se smjestio hrvatski boksač

VIDEO

Životna priča hrvatskog boksača Alena Babića (31) može se poistovjetiti s filmskim scenarijem. Na početku boksačke karijere preživljavao je tako što je radio kao redar u noćnim klubovima, a sa svega nekoliko funti u džepu je prije tri godine otišao u London na sparinge s poznatim boksačem Dillianom Whyteom. 

Pokretanje videa...

Intervju: Alen Babić i zaručnica Klara VIDEO

Britanski boksač bio je oduševljen njegovim 'old school' boksom i beskompromisnim pristupom pa ga je odlučio zastupati. Od tada je Babićeva karijera doživjela strelovit uspon.

Hrvatski boksač je u profesionalnoj karijeri nanizao devet pobjeda iz devet mečeva u teškoj kategoriji, a uskoro bi se mogao boriti za naslov! Riječ je o novoosnovanoj bridgerweight kategoriji koja se nalazi između teške i lakoteške kategorije, a težinska granica joj je 101.6 kilograma.

Na godišnjoj konvenciji WBC boksačke organizacije potvrđeni su izazivači za sve kategorije. U bridgerweight kategoriji prvak je Oscar Rivas, a WBC je među izazivače uvrstio Alena Babića! Prvi izazivač je Evgenij Romanov, drugi je Poljak Lukasz Rozanski, a na trećem mjestu se smjestio hrvatski boksač. 

Alen Babic v Eric Molina

Babić je do sada nastupao u teškoj kategoriji, no obzirom kako u većinu mečeva ulazi s manje od 100 kilograma, bez problema bi mogao zadovoljiti granicu pa bi ga uskoro mogli gledati u novoj kategoriji. U teškoj kategoriji je konkurencija ogromna, pitanje je kada će dobiti priliku boriti se protiv najboljih boraca, a u bridgerweight kategoriji bi imao priliku boriti se za pojas. Da se njega pita, on bi u ring mogao već sutra. 

Zagreb: Boksač Alen Babić sa zaručnicom Klarom

'Savage' je posljednju borbu imao prije manje od mjesec dana kada je u drugoj rundi nokautirao Erica Molinu i umirovio ga. Bio mu je to najteži izazov u dosadašnjoj karijeri kojeg je bez problema riješio. A to je bio samo početak za hrvatsku zvijer pred kojim su velike stvari.

Alen Babic v Eric Molina

- Ja sam snove ispunio prije tri godine kad sam prvi put boksao profesionalni meč. Opravdao sam zašto sam ušao u boks, sve što su govorili da ne mogu. Imam devet nokauta, već sam svjetska atrakcija, a još se nisam ni zagrijao. Nitko me nije testirao, ne zna ni što bi trebao napraviti da me pobijedi, probali su sve. A nemam gdje pasti, ne mogu više unatrag, samo naprijed. I da sutra prestanem boksati, napravio sam ime za cijeli život - kazao nam je Babić u velikom intervjuu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica