To je to što me zanima!

Bajka traje i dalje: Četvrtoligaš u polufinalu njemačkog kupa!

Fortuna je imala čak 36 udaraca prema golu i 15 u okvir, ali nevjerojatni Saarbrücken ih je uspio srušiti na krilima golmana Blatza koji je obranio čak pet penala u raspucavanju...
Vidi originalni članak

Čuda su moguća, zar ne? Pitajte nogometaše Saarbrückena, ali tek ujutro, jer tijekom noći će slaviti jedan od najvećih uspjeha u povijesti kluba.

Četvrtoligaš Saarbrücken, član njemačke četvrte lige, regija jugozapad, napravio je neviđeno čudo i prošao u polufinale njemačkog kupa nakon što su u četvrtfinalu srušili bundesligaša Fortunu Düsseldorf nakon penala (7-6). Regularni dio završio je 1-1, produžeci su protekli bez uzbuđenja, a onda šou u raspucavanju.

Vidjeli smo čak 20 penala, a tu se u Ikera Casillasa pretvorio domaći golman Daniel Batz koji je obranio čak četiri jedanaesterca, a Saarbrückenu je pobjedu osigurao Jorgensen koji je promašio posljednji penal za Fortunu.

Saarbrücken je poveo golom Janickea. Prvo je nevjerojatni Batz skinuo penal Henningsu u 83. minuti, ali Jorgensen je spasio svoju momčad golom u 90. minuti i osigurao im produžetke. Međutim, tamo nisu baš bili neke sreće.

A onda statistika još jednom dokazuje da je kao bikini. Fortuna je imala čak 36 udaraca prema golu i 15 u okvir, ali nevjerojatni Saarbrücken ih je uspio srušiti za najveći uspjeh u novijoj klupskoj povijesti. Imali su deset šuteva na gol bundesligaša, a od toga četiri u okvir. Posljednji put su u polufinalu kupa igrali 1985. godine, a tada su ispali od Uerdingena.

Sve u svemu, statistika je nekada potpuno nebitna. A to je opravdao i ovaj niželigaški klub koji i dalje živi svoju bajku. 

Bayern je u drugoj utakmici na gostovanju kod Schalkea pobijedio 1-0 golom Joshue Kimmicha iz 40. minute. U srijedu se sastaju Bayer Leverkusen i Union Berlin te Eintracht Frankfurt i Werder Bremen.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • tuliluli 04.03.2020.

    Pa to samo dokazuje da su imali nevjerojatnu sreću i ništa više. To je sve ća su učinili jerbo će u polufinalu ispasti.

  • Sokol ga nije volio 04.03.2020.

    Dali je na kraju golman obranio 5 ili 4 penala ili sam ja nešto fulao

  • gong3plus 04.03.2020.

    Kup je takmičenje koje je izgubilo svoj smisao i zato imamo ovakva iznenađenja.

Komentiraj...
Vidi sve komentare