To je to što me zanima!

Bandić: Neka nam pobjedom Kostelić čestita Novu godinu

Želio bih da nam Ivica Kostelić na najbolji način čestita Novu godinu i da se popne na najviši tron, rekao je Bandić nakon što je u petak prijepodne obišao skijalište
Vidi originalni članak

Sljeme je spremno za Snježnu kraljicu, veselo je zaključio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon što je u petak prijepodne obišao skijalište.

- Treba odati priznanje Igoru Žiljaku, Reni Fleisu i Vedranu Pavleku koji zadnjih 14 dana ne spavaju i 24 sata su na Sljemenu kako bi pripremili stazu za utrku. Uspjeli su uz Božju pomoć. Znate kako se kaže, 'pomozite si sami pa će vam i Bog pomoći'. I pomogao je da su niže temperature zraka pa su uspjeli napucati dovoljno snijega - presretan je Bandić.

Skijaškim trosjedom spustio se u podnožje gdje je obišao VIP salone za gledatelje i natjecatelje te se prošetao do ciljne ravnine. Po snijegu nije puno hodao no za svaki slučaj je ranije pri izlasku iz auta izuo cipelice od velura i obuo čvršće tenisice. Sa žičare je veselo mahao, a po dolasku na vrh čestitao organizatorima na trudu i dodao da se vide na utrci 3. siječnja.

- Želio bih da nam Ivica Kostelić na najbolji način čestita Novu godinu i da se popne na najviši tron - kazao je na kraju.

No nije 'proizvodnja' snijega išla bez teškoća.

- Jezero u kojem je voda zapremnine je 470 kubika i naša 34 topa tu vodu potroše za dan i noć. Onda ga dva dana trebamo ponovno puniti. Da nema problema s vodom, mi bi snijeg napravili za tri dana - kazao je Igor Žiljak.

Gradonačelnik se nada da će i to uskoro riješiti.

- Možda iduće godine kad se usvoji prostorni plan Medvednice pa uspijemo povući cijevi za vodu. Nadam se da će Vlada to prepoznati kao potrebu, ne samo za Zagrepčane - kazao je Bandić.

Dodao je da će Grad Zagreb za utrku dati oko 4,5 milijuna kuna što je 20 do 22 posto troškova, a ostatak novca daje Skijaški savez i sponzori.

Žiljak je dodao da zasnježuju i Zeleni spust i Činovničku livadu i da će skijalište nakon utrke pokušati čim prije otvoriti za građanstvo.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • user_60514 01.01.2012.

    bilo bi lijepo da ivek ovde rasturi, u karijeri je sve napravil sad bi kao slag dosla pobjeda na sljemenu... :D

  • Nakitu Minayashi ex Hakan 31.12.2011.

    Dao Bog da se sav snijeg otopi i da se to sranje uopće ne održi. Hoće li ti idioti napokon progledati?

  • drug Tito_1 31.12.2011.

    kolke su tu pare utrošene, koliko je džepova napunjeno bezveze....

Komentiraj...
Vidi sve komentare