To je to što me zanima!

'Barakude' nakon peteraca zaustavili Talijani u polufinalu

Rudićevi izabranici nisu se uspjeli plasirati u finale Svjetske lige u Firenci. Talijani su slavili nakon peteraca 13-11. U borbi za treće mjesto Hrvatska igra s SAD-om
Vidi originalni članak

Vaterpolisti Italije pobijedili su boljim izvođenjem peteraca reprezentaciju Hrvatske u drugome polufinalnom dvoboju završnog turnira Svjetske lige u Firenci...

Nakon 8-8 remija po svršetku četvrte četvrtine, igrači Alessandra Campagne slavili su 5-3 zahvaljujući preciznijem raspucavanju kaznenih udaraca. Svih pet talijanskih izvođača bilo je precizno, dok je domaći golman Tempesti obranio udarac drugome po redu hrvatskom izvođaču, Nikši Dobudu. Precizni su bili Miho Bošković, Sandro Sukno i Maro Joković.

Ratko Rudić i njegovi igrači mogu čak biti i zadovoljni raspletom jer su sredinom treće četvrtine zaostajali 6-2. Uspjeli su potom 4-0 serijom izjednačiti na 6-6, te još dvaput potom anulirati vodstvo domaćina za konačnih 8-8.

Po dva su pogotka za momčad Ratka Rudića postigli Miho Bošković, Sandro Sukno i Samir Barač, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Damir Burić i Maro Joković.

Po četvrtinama se rezultat kretao 4-1, 2-2, 0-1, 2-4 gledano iz perspektive domaće reprezentacije, koja je izborila finalni dvoboj protiv srbijanskih vaterpoliosta. Pobjednik će osigurati nastup na Olimpijskim igrama u Londonu.

Hrvati, aktualni europski prvaci, igrat će sutra (nedjelja) dvoboj za treće mjesto protiv SAD-a.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • Iceman_79 25.06.2011.

    Srecno sutra, iako se zna da je bronza vasa!!! :)

  • Iceman_79 25.06.2011.

    Komsije - jedno pravo finale u vaterpolu je Srbija - Hrvatska. Pored ove dve reprezentacije mogu da se nadju jos Crnogorci i Madjari. Ostali samo poziraju. Poznata je italijanska skola foliranja, vidite sta su nama radili. Ali igrali su kod kuce, pa neka. Sledece finale bice sudar pravih titana Srbije i Hrvatske. Pozdrav iz Srbije!!!

  • bodul1 25.06.2011.

    Šteta što neće biti finale, ali nema veze svakome upadne jedna lošija utakmica. Vjerujem da je 90% sigurno da je bronca naša, a u Kini bi trebali bez većih problema osigurati London. Veseli me što smo unatoč loše odigranoj utakmici dobro namučili Talijane i to samo pokazuje našu snagu. Sretno sutra, razveselite nas broncom kao što ste nas i do sada puno puta razveseljavali. Uz rukometaše definitivno najbolja Hrvatska reprezentacija.

Komentiraj...
Vidi sve komentare