To je to što me zanima!

Messi i Alves "dotukli" su City, Barci sedmi četvrtfinale u nizu

Nogometaši Barcelone pobijedili su Manchester City 2-1 u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Messi i Alves zabili su za Barcu, Kompany je bio strijelac za goste
Vidi originalni članak

Barcelona je izbacila Manchester City iz osmine finala Lige prvaka. Katalonci su slavili u drugoj utakmici 2-1 i s ukupnih 4-1 prošli su u sedmi uzastopni četvrtfinale Lige prvaka. Leo Messi i Dani Alves zabili su za Barcu, a Vincent Kompany bio je strijelac za Manchester City.

Leo Messi zabio je osmi gol u pet utakmica u Ligi prvaka i već je izjednačio zbroj golova iz prošlosezonske Lige prvaka. No to je napravio već nakon pet utakmica, a prošle sezone za osam golova trebalo mu je 11 utakmica. 

Manchester City hrabro je krenuo u utakmicu. Žestoko su tukli igrači Cityja, a Barca kao da se nije snašla na početku susreta. No brzo su Katalonci preuzeli posjed lopte i imali su bolje šanse od Cityja. Xavi i Neymar su bili najbliže golu, ali Joe Hart je bio sjajan. Samir Nasri je promašio najbolju šansu u prvom dijelu. 

U drugom je Messi sa stativom nagovijestio velike stvari. U 67. minuti izbjegao je zaleđe i prebacio Harta za 1-0. Bio je to njegov osmi gol u pet utakmica, a Messi je postao igrač s najviše golova za jedan klub u povijesti Lige prvaka. Sjajni Argentinac zabio ih je čak 67 u 84 nastupa za Barcelonu.

City je krenuo na sve ili ništa i uspio je zabiti. Ali prekasno. Vincent Kompany zabio je u 89. minuti utakmice da bi Dani Alves na nesebičnu asistenciju Inieste zabio za konačnih 2-1 u sudačkoj nadoknadi utakmice. 

Xavi odmah do Raula

Xavi je odigrao 139. utakmicu za Barcelonu u Ligi prvaka i tako došao na drugo mjesto igrača s najviše nastupa. Izjednačio se Xavi s Giggsom, a samo četiri nastupa dijele ga od toga da preuzme prvo mjesto od Raula.

- City je bio dobar večeras, ali imali smo sve pod kontrolom. Odlazimo zadovoljni s terena, nadam se da su i navijači zadovoljni. Napravili su pravi spektakl na tribini večeras - kazao je Xavi nakon utakmice.

"Sudac je oštetio Barcelonu"

Utakmicu Barce i Manchester Cityja je sudio francuski sudac Stephane Lannoy. I sudio je jako loše. Propustio je suditi dva penala, jedan za Barcelonu i jedan za City, a pomoćni sudac poništio je gol Barcelone zbog zaleđa koje to nije bilo. Nakon utakmice sučeve pogreške za HTV analizirao je stručnjak za suđenje, Mateo Beusan.

- Sudac je imao odličan kut kod duela Messija i Lescotta. Bio je to penal za Barcelonu i prva velika pogreška suca na utakmici - kazao je Beusan.

Druga pogreška ide na dušu pomoćnog suca koji je poništio gol Barcelone u prvom poluvremenu. Jedan penal sudac je propustio suditi i za City. 

- Duel Piquea i Džeke?  I to je trebao biti penal. Klasično zaplitanje, a suca je valjda prevarilo to što je Džeko nakon faula udario loptu - kazao je Beusan.

Idi na 24sata

Komentari 274

  • Kakma 13.03.2014.

    I tu ce biti kraj ove Barce,sa ovom momcadi ne ide dalje.

  • zokinjo 13.03.2014.

    Bilo je šansi s obje strane, ali Barca i PSG idu dalje:-)

  • jacob13 13.03.2014.

    City je svoju šansu propustija u prvoj utakmici jer tamo su odigrali jako loše

Komentiraj...
Vidi sve komentare