Obavijesti

Sport

Komentari 274

Messi i Alves "dotukli" su City, Barci sedmi četvrtfinale u nizu

Messi i Alves "dotukli" su City, Barci sedmi četvrtfinale u nizu
9

Nogometaši Barcelone pobijedili su Manchester City 2-1 u uzvratu osmine finala Lige prvaka. Messi i Alves zabili su za Barcu, Kompany je bio strijelac za goste

VIDEO

Barcelona je izbacila Manchester City iz osmine finala Lige prvaka. Katalonci su slavili u drugoj utakmici 2-1 i s ukupnih 4-1 prošli su u sedmi uzastopni četvrtfinale Lige prvaka. Leo Messi i Dani Alves zabili su za Barcu, a Vincent Kompany bio je strijelac za Manchester City.

Leo Messi zabio je osmi gol u pet utakmica u Ligi prvaka i već je izjednačio zbroj golova iz prošlosezonske Lige prvaka. No to je napravio već nakon pet utakmica, a prošle sezone za osam golova trebalo mu je 11 utakmica. 

Manchester City hrabro je krenuo u utakmicu. Žestoko su tukli igrači Cityja, a Barca kao da se nije snašla na početku susreta. No brzo su Katalonci preuzeli posjed lopte i imali su bolje šanse od Cityja. Xavi i Neymar su bili najbliže golu, ali Joe Hart je bio sjajan. Samir Nasri je promašio najbolju šansu u prvom dijelu. 

U drugom je Messi sa stativom nagovijestio velike stvari. U 67. minuti izbjegao je zaleđe i prebacio Harta za 1-0. Bio je to njegov osmi gol u pet utakmica, a Messi je postao igrač s najviše golova za jedan klub u povijesti Lige prvaka. Sjajni Argentinac zabio ih je čak 67 u 84 nastupa za Barcelonu.

City je krenuo na sve ili ništa i uspio je zabiti. Ali prekasno. Vincent Kompany zabio je u 89. minuti utakmice da bi Dani Alves na nesebičnu asistenciju Inieste zabio za konačnih 2-1 u sudačkoj nadoknadi utakmice. 

Xavi odmah do Raula

Xavi je odigrao 139. utakmicu za Barcelonu u Ligi prvaka i tako došao na drugo mjesto igrača s najviše nastupa. Izjednačio se Xavi s Giggsom, a samo četiri nastupa dijele ga od toga da preuzme prvo mjesto od Raula.

- City je bio dobar večeras, ali imali smo sve pod kontrolom. Odlazimo zadovoljni s terena, nadam se da su i navijači zadovoljni. Napravili su pravi spektakl na tribini večeras - kazao je Xavi nakon utakmice.

"Sudac je oštetio Barcelonu"

Utakmicu Barce i Manchester Cityja je sudio francuski sudac Stephane Lannoy. I sudio je jako loše. Propustio je suditi dva penala, jedan za Barcelonu i jedan za City, a pomoćni sudac poništio je gol Barcelone zbog zaleđa koje to nije bilo. Nakon utakmice sučeve pogreške za HTV analizirao je stručnjak za suđenje, Mateo Beusan.

- Sudac je imao odličan kut kod duela Messija i Lescotta. Bio je to penal za Barcelonu i prva velika pogreška suca na utakmici - kazao je Beusan.

Druga pogreška ide na dušu pomoćnog suca koji je poništio gol Barcelone u prvom poluvremenu. Jedan penal sudac je propustio suditi i za City. 

- Duel Piquea i Džeke?  I to je trebao biti penal. Klasično zaplitanje, a suca je valjda prevarilo to što je Džeko nakon faula udario loptu - kazao je Beusan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 274
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov
ŠTO VI MISLITE?

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Evo što treba Rijeci i Dinamu u derbiju da bi osvojili naslov

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici za točno tjedan dana. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju