To je to što me zanima!

Barci katalonski derbi, u remiju dva Reala palo je šest golova

U katalonskom derbiju Barca je Espanyolu pokazala tko je gazda u gradu pobjedom 2-0 golovima Sancheza i Pedra. Real Sociedad i Real Madrid odigrali su 3-3
Vidi originalni članak

U nedjelju navečer odigrano je svih 10 utakmica pretposljednjeg kola Primere u kojoj ostalo još nekoliko nepoznanica u borbi za Europu i ostanak s obzirom da se prvak zna već neko vrijeme.

Novi prvak Barcelona nastavila je pobjednički niz i u katalonskom derbiju slavivši kod Espanyola 2-0 čime su ostvarili četvrto uzastopno slavlje. 'Blaugrana' je još jednom demonstrirala tko je gazda u gradu, a za 31. pobjedu pobrinuli su se Sanchez i Pedro.

Gosti su poveli već nakon 14. minuta kad je Sanchez uspješno realizirao asistenciju Ville. Iako je Barca stala na loptu, nastavila je dominacijom i u nastavku, a pobjedu je potvrdio Pedro Rodriguez u 86. minuti, koji je zamijenio Villu.

Najveći Barcin rival Real Madrid, nakon što je porazom u finalu Kupa kralja ostao bez ijednog trofeja, morao se okrenuti odrađivanju Primere, no na drugom gostovanju u nizu u prvenstvu nisu uspjeli doći do pobjede remiziravši kod Real Sociedada 3-3.

'Kraljevski klub', koji je igrao u mješovitom sastavu, na poluvrijeme je otišao s prednošću 1-0 golom Higuaina u 6. minuti, a prednost je povećao Callejon u 57. minuti nakon asistencije Kake. No baskijski klub, koji se bori za plasman u Ligi prvaka, vratio se u igru izjednačivši na 2-2 golovima Prieta iz penala u 64. minuti te Griezmanna u 78.

Samo dvije minute kasnije Real je vratio vodstvo na 3-2, Sociedad je uspio iščupati bod u drugoj minuti sudačke nadoknade. Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za 'los blancose'.

Remi Baskijaca iskoristila je Valencia pobjedom nad Granadom 1-0, dok je Malaga kolo prije kraja zadržala šestu, posljednju poziciju, koja vodi u Europsku ligu. 

Na dnu tablice situacija je uoči posljednjeg kola još vrlo nejasna, a za opstanak se bore Deportivo, Celta, Zaragoza i Mallorca, dok se Osasuna spasila pobjedom nad Sevillom 2-1.

Idi na 24sata

Komentari 63

  • Nisam Taj 27.05.2013.

    Sad slobodno mozemo reci da se Song konacno uklopio sasvim u igru sredine Barcelone,zaista igra odlicno i daje drugaciji stil od onog kad je Busqets na terenu. Volio bih nekad vidjeti obojicu na terenu,to bi zaista bilo cvrsto. Jako mi se sviđa ova sredina koja je sinoc izvedena na teren,Song,Iniesta,Thiago i Cesc koji je opet odigrao odlicnu utakmicu,jednostavno su dominirali od prve do zadnje minute utakmice. Alacantri se mora davati sve vise prilika jer je fantastican,moze probiti 1 na 1 i ima odlican pas,a nepredvidljiv je kao zmija i nikad ne znas sto mu se vrti po glavi. Zanimljivo je kako Sanchez uvijek dobro igra kad nema Messija na terenu,a kad je Lionel na njemu on samo gleda kako bi mu dodao bez obzira je li mozda i sam u boljoj sansi,on se mora opustiti vise kad igra sa Messijem. Eto koliko je obrana jaca kad je tu Mascherano umjesto Adrijana ili Bartre koji su neuigrani sa Piqueom. Steta sto prvenstvo zavrsava sljedece nedjelje jer krenilo prednost nad 2. bi mogla biti i preko 20 bodova da se igra samo 3 kola vise. Jedva cekam sljedecu sezonu i tandem Messi-Neymar,to ce biti nesto nevjerojatno i Barca ce dobiti opet onu dimenziju kad je Ronaldinho vladao vicem i posalicom...

  • user_239832 27.05.2013.

    Alexis fantastičan u posljednje vrijeme, sve mu ide. Villa totalno van forme. Utakmica savršeno odrađena. I da, više nije RCD Espanyol, sad je UFC/ MMA Espanyol.

  • ibracadabra09 26.05.2013.

    Sanchez je cijelu sezonu igrao sa nekim strahom ali sad igra odlicno, Pedro se lagano vraca, Tello je ove sezone sazrio u igrača koji zna što hoće a Neymar i Messi obećavaju odličan tandem. Obranu pojačat i golmana dovest i bit će to dobro, Villa standardno loš i on ide sigurno. Vidjet ćemo kako će izgledat to sve druge godine, motivirat ih još malo i Barca treba igrat ovako kako je danas a to je direktnije a ne samo se bezvezno dodavat.

Komentiraj...
Vidi sve komentare