To je to što me zanima!

Barca otvorila prvu europsku La Masiju izvan Španjolske

FCB Escola Varsovia, ime je nogometne akademije koju je Barca otvorila u Varšavi u srijedu. Od 3000 varšavskih dječaka koliko se prijavilo, odabir je pao na njih 620
Vidi originalni članak

U godinama koje dolaze mladi će se Varšavljani, stari između šest i 12 godina, učiti tehnički savršenoj i kombinatornoj igri koja je proslavila danas najbolji nogometni klub na svijetu.

Učit će ih treneri iz Barcelonine nogometne akademije, čuvene La Masije, među kojima će biti i ravnatelj Carlos Alos.

- Djeca su u cijeloj ovoj priči najvažnija. No, važan je također i naš nogomet – izjavio je Wieslaw Wilczynski, predstojnik gradskog ureda za sport.

Mjesečna pretplata za mlade nogometaše-članove iznosit će 43 eura. Barcelona u projektu nema nikakvih financijskih ulaganja, već u potpunosti od lokalnih vlasti financiranom projektu daje svoj sustav znanja.

Zasad ne postoji objedinjavajući internat u kojem bi djeca živjela, već će svakodnevno dolaziti na treninge na neki od četiriju terena.

Diljem svijeta katalonski klub otvorio je šest ovakvih akademija: u Egiptu, Hong Kongu, Kuvajtu, Peruu, Japanu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Riječ je o projektu kojim Poljska pokušava oživjeti svoju nogometnu tradiciju. Riječ je o naciji koja je osvojila zlato na Olimpijskim igrama 1972. godine, dok je kao brončana završavala na Svjetskim prvenstvima 1974. i 1982. godine.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • soccer_king 17.11.2011.

    la masija je tek prije nekoliko godina poznala poznata koliko ja znam cruyff maradona ronaldo romario rivaldo stoitchkov rivaldo ronaldinho nisu bili iz la masije a svi neavedeni su bivsi igraci barcelona takodjer u u poslednjih nekoliko godina igraci kao sto su eto ibrahimovic villa ili danas alves nisu iz la masije prica za malu djecu imaju dobru generaciju u vise od sto godina postojanja kluba

  • Lagrange 17.11.2011.

    nije mi jasno zasto onda stalno kupuju ne mazijine talente kao ibrahimovica, villu, sancheza, mascherana i dr. ja sam mislija da je la mazija "famozna"

  • krnje obicni 17.11.2011.

    a šta će im škola u kuvajtu i uae? haha pa tamo neznaju ni štopat balun

Komentiraj...
Vidi sve komentare