To je to što me zanima!

Barcelona: Blanka Vlašić lakoćom prošla u finale...

Hrvatska skakačica u vis prema očekivanjima se plasirala u finale. Preskočila je normu od 1.92 iz prvog pokušaja. Finale je na rasporedu u nedjelju
Vidi originalni članak

Blanka Vlašić očekivano se i bez poteškoća plasirala u finale Europskog atletskog prvenstva u Barceloni. Svjetska prvakinja u skoku u vis u nedjelju će loviti svoju prvu europsku medalju. Norma za plasman u finale bila je 1.92 metra što za hrvatsku rekorderku nije bio nikakav problem. Prvi je put na zaletište Olimpijskog stadiona na Montjuïcu izašla na visini 1.87 m, svladala ju je lakoćom, kao i preostale dvije, 1.90 i kvalifikacijskih 1.92. Bez pogreške su kvalifikacijsko natjecanje odradile još četiri visašice, u Blankinoj skupini domaća predstavnica Ruth Beitia, te Ruskinja Svjetlana Školina i iznenađujuće Izraelka Danial Frenkel, a u drugoj skupini najveća suparnica naše atletičarke, Njemica Ariane Friedrich. Braniteljica naslova, Belgijanka Tia Hellebaut, imala je puno problema, finale je dohvatila tek u trećem pokušaju na 1.92, a i na visini 1.90 je jednom rušila letvicu. Najveće iznenađenje svakako je podbačaj Talijanke Antoniette di Martino koja je u Barcelonu stigla s dva ovogodišnja skoka preko dva metra, ali u Kataloniji joj je i 1.92 bilo previsoka prepreka, baš kao i Ruskinji Irini Gordjejevoj. Ispala je i europska doprvakinja Venelina Veneva, no to je već manje iznenađenje budući da Bugarka ima 36 godina, a od prošlog je EP-a odrađivala i dvogodišnju suspenziju zbog dopinga.
Druga hrvatska predstavnica u kvalifikacijama visa, 20-godišnja Ana Šimić, preskočila je 1.83 m, šest centimetara manje od svoga osobnog rekorda i ostala daleko od finala u koji je ušlo ukupno 12 atletičarki, sve zahvaljujući preskočenoj normi.

MULABEGOVIĆ U FINALU KUGLE
Hrvatski atletičar Nedžad Mulabegović (29) u prvom je hicu prebacio normu od 20 metara i izravno se plasriao u finale kugle na EP-u u Barceloni, te je po prvi puta u karijeri dohvatio završnicu nekog velikog natjecanja. Ove godine bacio je osobni rekord 20.47, što je ujedno i deseti rezultat sezone u Europi. Finale je na rasporedu u nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • bombončić s likerom 30.07.2010.

    Nisam uopće posumnjala u plasman naše gazele. Bravo Blanka!!!

  • user_49429 30.07.2010.

    dobro, to je bilo za očekivat ;) BRAVO

Komentiraj...
Vidi sve komentare