To je to što me zanima!

Barcelona je dobila Malagu i preuzela vrh španjolske lige

Momčad Barcelone pobijedila je Malagu u gostima i preuzela vrh španjolske Primere. Lionel Messi je zabio fenomenalne poluškarice, a Rakitić je ušao s klupe
Vidi originalni članak

Momčad Barcelone je u sklopu 21. kola španjolske Primere pobijedila Malagu na njenoj La Rosaledi 2-1. Bila je ovo teža pobjeda od očekivanog aktualnog španjolskog prvaka.

Malaga Duje Čopa uspjela je zaustaviti Barcinu klasičnu igru u prvom poluvremenu. Malaga je bila bolja momčad i imala više prilika iako je Barcelona standardno držala posjed lopte. Barca je povela preko Munira već u drugoj minuti, a Juanpi je svojim prvim golom u Primeri izjednačio na 1-1 u 32. minuti.

Momčad Luisa Enriquea nije igrala na nivou, a prvu pravu priliku nakon gola imali su tek u 44 . minuti kad je Messiju u zadnji trenutak uklizao nogometaš Malage i izbio mu loptu tri metra od praznog gola.

Zadnja linija 'blaugrane' nije ulijevala povjerenje stoga je trener Barcelone na poluvremenu izvadio Thomasa Vermaelena i u igru stavio Jeremyja Mathieua .

Barcelona se probudila u nastavku i počela igrati svoju igru, ali ni Malaga nije bila bez šansi. Čak naprotiv, Claudio Bravo je u više navrata spašavao svoju momčad. U 51. minuti Messi je postavio konačnih 2-1 fantastičnim poluškaricama i svojim 11 ligaškim golom ove sezone. Asistent mu je bio Adriano Correia , a zanimljivo je da je Adriano zadnji put u gostima asistirao upravo Messiju protiv Malage na La Rosaledi prije četiri godine.

Rezultat se do kraja nije mijenjao, a Barcelona je ovom pobjedom preuzela vrh španjolskog prvenstva (Atletico Madrid igra sutra protiv Seville na Vicente Calderonu). Spomenimo da je Ivan Rakitić utakmicu počeo s klupe, a ušao je u 56. minuti. Duje Čop je krenuo u prvih 11 za Malagu i odigrao jednu odličnu utakmicu trudeći se maksimalno i pretrčavši 11 kilometara.

Idi na 24sata

Komentari 61

  • nogofil 23.01.2016.

    Stravična igra Vermalena u prvom poluvremenu. Dolazi na naplatu idiotska kupnja ovog invalidnog igrača.

  • rzbrzotrz 23.01.2016.

    Malaga se istrošila u prvom dijelu, u drugom poluvremenu se vidjelo tko je gazda..

  • Francisco_Franco_Junior 23.01.2016.

    Ostaje nam nadat da Simeone nije gledao prvo poluvrijeme i da nije vidio kako treba igrati protiv Barce :D

Komentiraj...
Vidi sve komentare