To je to što me zanima!

Barcelona se vratila pobjedama u La Ligi: Messiju novi rekord

Leo Messi je zabio dva, Luis Suarez jedan te imao dvije asistencije, dok je Neymar jedan zabio te izborio penal. Naš Ivan Rakitić je igrao do 57. minute kada ga je zamijenio Turan
Vidi originalni članak

Barcelona se brzo oporavila od poraza od Alavesa, nakon sedmice Celticu u Ligi prvaka, danas su u 4. kolu Primere na gostovanju kod Leganesa slavili 5-1.

Funkcionirao je trojac MSN, a kad je tako, onda protivnik nema šanse. U 15. minuti Messi je imao lagan posao za 1-0 nakon što je Suarez probio desnu stranu. Suarez i Messi zamijenili su uloge u 31. minuti za 2-0. Neymar se u strijelce upisao u 44. minuti nakon asistencije Suareza.

Brazilac je u 55. minuti izborio penal koji je sigruno realizirao Messi. U 64. minuti već je bilo 5-0, a strijelac je bio Rafinha. Domaćin je ublažio poraz u 80. minuti kada je Gabriel lijepo pogodio iz slobodnog udarca.

Ivan Rakitić igrao je do 57. minute kada ga je zamijenio Turan.

A današnju utakmicu pononvo je obilježio veličanstveni Messi koji je skinuo još jedan rekord Primere. Naime, prvi je igrač u povijesti lige koji je zabio na 34 stadiona Primere. Dosadašnji rekorder bio je Raul koji je pogađao na 33.

Idi na 24sata

Komentari 66

  • sena2 17.09.2016.

    Koje svr...e na ovu Barcu i Messija da covjek ne povjeruje.Zamisli samo MSN igraju nogomet na svijetu i razbijaju nogometne institucije Celtic i Leganes,stvarno jedna predivna prica iz katalonije.Po naslovu sam mislio da je Messi zabio svih 6 golova te da je iste sam sebi asistirao.Hahahaha..Podsjeca me na jednu pricu:Pavle sam na svijetu....Ocito 99 % komentatora nije bilo nikad na nogometnoj utakmici pa uziva preko streama gledati Barcu

  • franz beckenbauer 17.09.2016.

    ...a vratio se i M.Š. svojim svrsavajucim ritualima.

  • gladijator 17.09.2016.

    JBT koja lopta, koji vanjski felš za Neymara od Suarza...tako precizno proigravanje i nalaženje nisam dugo vidio! Svaka čast!

Komentiraj...
Vidi sve komentare