To je to što me zanima!

Bayern slavio! Barca nakon 21 godine ispala iz grupne faze LP

Bayern je u posljednjem kolu uvjerljivo pobijedio Barcelonu s 3-0, a golove su zabili Muller, Sane i Musiala. Katalonci neće vidjeti nokaut fazu Lige prvaka prvi put nakon dva desetljeća te odlaze u Europsku ligu
Vidi originalni članak

U najzanimljivijem susretu večeri nogometne Lige prvaka Bayern je u Münchenu pobijedio Barcelonu sa 3-0 okončavši natjecanje u skupini E sa svih šest pobjeda, dok Barcelona prvi put nakon studenog 2000. nije prošla skupinu.

POGLEDAJTE VIDEO: Manuel Neuer

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Njemački prvak je i prije zadnjeg kola osigurao naslov pobjednika skupine, a za drugo mjesto borili su se Barcelona i Benfica. Španjolski velikan je imao ima dva boda više od Portugalaca, no Katalonce je čekalo teško gostovanje u Münchenu, dok je Benfica kod kuće igrala protiv otpisanog kijevskog Dynama.

Benfica je očekivano dobila Ukrajince sa 2-0 pa je Barci trebala pobjeda u Münchenu. No, to je u ovom trenutku bilo nemoguće očekivati.

Njemački prvak je poveo u 34. minuti golom Thomas Mullera. Lewandowski se riješio Piquea i poslao centaršut u šesnaesterac, gdje se Muller odlično snašao i glavom prebacio Ter Stegena. U samoj završnici poluvremena Leroy Sane je sjajnim udarcem s više od 20 metara "probio" Ter Stegena. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Jamal Musiala u 62. minuti.

Koliko je Barcelona bila nemoćna svjedoči i podatak kako su Katalonci uputili samo jedan udarac u okvir suparničkog gola. Josip Stanišić nije igrao za Bavarce zbog ozljede.

Bayern je tako natjecanje u skupini okončao sa šest pobjeda i razlikom pogodaka 22-3. Bavarcima je to uspjelo drugi put nakon 2019. godine, a samo je još Real Madrid dva puta prošao kroz skupinu s maksimalnim učinkom (2011/12,
2014/15). Barca pak pvi put nakon sezone 2000/01. nije prošla skupinu. Tada su Katalonci gledali u leđa Milanu i Leedsu.

Dodajmo kako je Sergio Busquets za katalonski sastav upisao 650. nastup, a ispred njega su još samo četiri igrača - Lionel Messi (778), Xavi Hernandez (767) i Andrés Iniesta (674).

Na koncu je Bayern osvojio prvo mjesto sa 18 bodova, Benfica je druga s osam bodova, Barcelona je treća sa sedam i seli u Europsku ligu, dok je Dinamo Kijev na začelju s jednim bodom.

POGLEDAJTE BORBU VEČERI S FNC 4: ERSLAN VS DA SILVA

Idi na 24sata

Komentari 137

  • anonimys 09.12.2021.

    Ništa vječno nije ko ni sunčev sjaj sve sto ima svoj početak ima i svoj kraj

  • bosanac1990 09.12.2021.

    barca iduce godine nece nit igrat u europi nazalost

  • rastakrasta 09.12.2021.

    Bayern s pola gasa, Barca preloša takvo je trenutno stanje i nitko ne može ništa. Barca nema ni obrane ni veznog reda ni napada, Bayern bi jucer lagano petardu stisnuo Xavievoj ekipi. Ali vjerojatno postoji doza poštovanja prema jednome od najboljih veznih igrača ikada.

Komentiraj...
Vidi sve komentare