To je to što me zanima!

Barry trči samo za lovom: 'Ma on je pohlepni lažov!'

Navijači Aston Ville gotovo preziru svoga bivšega kapetana, koji je govorio da želi otići kako bi igrao Ligi prvaka. Pa je otišao u - Manchester City
Vidi originalni članak

Prošloga ljeta trakavica je trajala, trajala i trajala... Liverpool je bio uporan, nudili su s Anfielda 20 milijuna eura za Garetha Barryja, no Aston Villa je odbila. Željeli su zadržati kapetana u momčad i s njim na čelu graditi momčad za velike stvari.
- Odlučio sam, želim u Liverpool. Vrijeme je da idem dalje, očajnički želim igrati u Ligi prvaka i zato želim napustiti Villu - govorio je prije 12 mjeseci Barry. Na kraju je ostao u Aston Villi i bio dio momčadi koja je bila hit u velikom dijelu ove sezone. Ali čim je sezona završila, stigla je vijest: Gareth Barry potpisao je za Manchester City! Transfer vrijedan 14 milijuna eura, šest manje onoga što je nudio Liverpool. I neće igrati u Ligi prvaka, iako Barry to "očajnički želi".
- Nadam se da će me navijači Ville razumijeti, dao sam ovom klubu deset godina i sada odlazim samo zato da bih igrao na najvišoj razini - objasnio je svoju odluku Barry, koji je iz šeste momčadi Premiershipa otišao u - desetu! Toliko o najvišoj razini... I zato navijači Ville, bijesni na Barryja, opravdano sumnjaju da je njihovom bivšem kapetanu od Lige prvaka i najviših razina puno važnije - najviše novca. Liverpool je i ovoga ljeta nudio ugovor po kojem bi zarađivao 92.000 eura tjedno. A on je prihvatio ponudu Manchester Cityja, koji je davao 126.000 tjedno.
- Ne razumijem kako može reći da želi otići iz Ville da bi igrao Ligu prvaka, a onda ode u klub koji ne igra čak ni Europa kup - rekao je 29-godišnji navijač David Taylor i dodao:
- Ovo samo dokazuje da se cijelo vrijeme radilo samo o novcu. Barry je pohlepna izdajica!
David se s ostalim navijačima okupio ispred Villa Parka, gdje su zajednički transparentima pokazali što misle o novom igraču Cityja.
"Judas Traitor", pisalo je na posteru na kojem su Barryju dodali arapske modne detalje. Aluzija je jasna, Barry je otišao za novcem arapskih vlasnika Cityja.
"Samo mi daj lovu", pisalo je na drugoj poruci bivšem kapetanu, kojeg navijači Ville gotovo preziru.
- Odvratno je kako je okrenuo leđa klubu koji je od njega napravio standardnog engleskog reprezentativca. Lagao nam je cijelo vrijeme, samo je želio novac - misli 24-godišnji navijač Ben Redding.
Nije Barryju pomoglo ni pismo kojim se obratio navijačima svoga sada već bivšeg kluba. U njemu nije spominjao želju da igra u Ligi prvaka, rekao je samo da mu treba novi izazov. I sam je vjerojatno svjestan da će mu najveći izazov nakon svega biti vratiti se u Birmingham u dresu Cityja. Na Otoku navijači ovakve stvari ne opraštaju.

NIKO KAO ZAMJENA ZA BARRYJA?
Dok se navijači natječu tko će više i žešće uvrijediti Barryja, čelnici kluba traže zamjenu za prvu violinu momčadi u prošloj sezoni. Kako pišu engleski mediji, oživio je interes Aston Ville za Niku Kranjčara. Iako su i Portsmouth kupili bogati Arapi, Niko je davno rekao da želi otići. Uz njega, želja trenera Martina O'Neilla je i Turčin Sanli Tuncay iz Middlesbrougha. Interes za ovaj dvojac pomalo čudi, budući da O'Neill već godinu dana momčad gradi gotovo isključivo od Engleza.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Trollaš_me 04.06.2009.

    ko ima para ima moc :D

  • baka22 04.06.2009.

    pa kakva je razlika izmedju citya i chelsea?? nikakva,osim sto citav manchester navija za city,koji je tamo domaci,tj bas gradski klub! a chelsea isto nis nije postigla do abramovica!

  • user_35222 04.06.2009.

    pljujete city a oni ce kupiti igrace , mozda ne sada sve , ali za koju godinu su u vrhu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare